Θετικό ξεκίνημα για Μπανιώτη από το Χουστόπετσε έναν μήνα πριν το Πανευρωπαϊκό Κλειστού του Βελιγραδίου

 

Καλή αρχή στο 2017 και στον κλειστό στίβο την φετινή σεζόν έκανε ο Κώστας Μπανιώτη. Ο Κομοτηναίος άλτης αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκλήρωσε τον αγώνα στο Χουστόπετσε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με άλμα στα 2.26μ.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε τον αγώνα του από το 2.10μ. το οποίο πέρασε με την πρ ώτη όπως και το 2.15μ. και το 2.20μ. Στη συνέχεια χρειάστηκε δύο άλματα για το 2.23μ. και τρία για το 2.26μ. για να περάσει και αυτά τα ύψη.

Άφησε το 2.28μ. και έκανε ένα άλμα στο 2.30μ. όπου και ολοκλήρωσε τον αγώνα του καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και προτίμησε να μη ρισκάρει. Δεν πρόκειται πάντως για κάτι σοβαρό, αναφέρουν οι πληροφορίες από την Τσεχία.

Όπως αναφέρει το sportsfeed, στο Χουστόπετσε αγωνίστηκε και ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου ο οποίος πέρασε το 2.23μ. με την τρίτη και δεν τα κατάφερερ στο 2.26μ.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Μάτους Μπέντναρεκ με 2.30μ., ύψος που πέρασε και ο Έντγκαρ Ριβέρα αλλά με χειρότερες συνολικά προσπάθειες.

Στις γυναίκες επικράτησε με μπαράζ η Βρετανίδα Μόργκαν Λέικ με 1.89μ. κερδίζοντας στο μπαράζ την Ουκρανή Γιούλια Λεβτσένκο, περνώντας με την τέταρτη το 1.92μ.