Προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Πανθρακικό! Όλες οι λεπτομέρειες

 

Την προκήρυξη και διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΣ Πανθρακικός, στην τελευταία του συνεδρίαση, οι οποίες αποκτούν ξεχωριστή σημασία μετά την διάλυση ουσιαστικά της ΠΑΕ και την απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Football League.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου 2017, δηλαδή σε τρεις Κυριακές από τώρα. Τα μέλη του νέου ΔΣ που θα αναλάβουν το βάρος να τρέξουν τον σύλλογο και ουσιαστικά να τον «νεκραναστήσουν» θα εκλεγούν από την Γενική Συνέλευση του σωματείου δια μυστικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού.

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην διαδικασία, όπως φυσικά και συμμετοχής στην γενική συνέλευση, έχουν όλα τα μέλη του σωματείου που έχουν θα εκπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς αυτό, όπως προβλέπει άρθρο 7 του Καταστατικού που αφορά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών.

Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα για μέλη του ΔΣ μπορούν να θέσουν μόνο μέλη του σωματείου που έχουν εγγραφεί στον ΑΠΣ Πανθρακικός τουλάχιστον έναν χρόνο πριν την προκήρυξη των εκλογών. Παράλληλα με τις εκλογές για νέο ΔΣ θα γίνουν και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας εξελεγκτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού, «τα επιθυμούντα να εκθέσουν υποψηφιότητα μέλη του σωματείου, για την εκλογή των ως μελών του Δ.Σ. ή της εξελεγκτικής επιτροπής, να υποβάλλουν έγγραφη δήλωση στο Δ.Σ. το αργότερο τρεις εργάσιμες ημέρες πριν της συγκλήσεως της Γ.Σ. κατά την οποία θα διενεργηθεί η εκλογή».

Η ώρα διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και των αρχαιρεσιών έχει οριστεί στις 11.00 το πρωί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και σε περίπτωση μη απαρτίας, μια ώρα αργότερα, στις 12.00 το μεσημέρι στον ίδιο τόπο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εκλογές αυτές έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον του Πανθρακικού, αφού θα αναδειχθεί η διοίκηση του Ερασιτέχνη που θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα φέτος αλλά και την νέα σεζόν, εφόσον αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική, μέχρι κάποια στιγμή να επανέλθει στα επαγγελματικά σαλόνια και κατά συνέπεια να χρειαστεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ…