Η πίεση από την Ξάνθη που επανέφερε στο προσκήνιο ο Άρης έστειλε τελικά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην… Θεσσαλονίκη

 

Δεν θα διεξαχθεί στην Ξάνθη αλλά τουλάχιστον θα φιλοξενηθεί στην Βόρειο Ελλάδα ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Συγκεκριμένα στην… Θεσσαλονίκη, το Αλεξάνδρειο Μέλαθλο ή όπως πλέον ονομάζεται Nick Galis Hall.

Μετά από όλα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες τρεις ημέρες, η ΕΟΚ αιφνιδιαστικά λίφο πριν το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί νέα έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ, με την συμμετοχή των ανδθρώπων των δύο σωματείων και της Αστυνομίας.

Λίγο πριν την έκτακτη σύσκεψη, η ΚΑΕ Άρης έστειλε επιστολή στην ομοσπονδία, με την οποία πρότεινε και πάλι την Ξάνθη ως έδρα διεξαγωγής του τελικού και ωε αναλλακτικές την Λάρισα και το Αλεξάνδρειο, ξεκαθαρίζοντας την στάση της!

Η ΚΑΕ Άρης προχώρησε στη συνέχεια σε ενημέρωση μέσα από την σελίδα της στο facebook.Υπό το βάρος της πίεσης που είχε δημιουργηθεί, αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη όλων των πλευρών τελικά ο αγώνας να διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός που από την αρχή είχε εκφράσει επιθυμία να διεξαχθεί ο αγώνας στην Βόρειο Ελλάδα, δεδομένου ότι από την ΕΟΚ προκρίνονταν ως λύση το ΟΑΚΑ, αποδέχθηκε αυτήν του Αλεξάνδρεου, αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι καλό θα ήταν να μην οριστεί κάποια από τις έδρες των δύο φιναλίστ.

Έτσι ο αγώνας θα γίνει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθλο. Στον Άρη πανηγυρίζουν για μια μεγάλη νίκη της διοίκησης Λάσκαρη. Στην Ξάνθη δεν ξέρουμε ακόμα ποια είναι να συναισθήματα, δεδομένου ότι όπως φαίνεται, χρησιμοποιήθηκε η περιοχή από τους πάντες χωρίς τίποτα να κερδίσει αυτή.

Είναι πλέον ζήτημα όχι μόνο της ΕΟΚ και του προέδρου της Γιώργου Βασιλακόπουλου, αλλά πλέον και της ΚΑΕ Άρης και του προέδρου της Νίκου Λάσκαρη, που βγήκε ο μεγάλος κερδισμένος από όλο αυτό το γαϊτανάκι, να βρουν έναν τρόπο να ευχαριστήσουν και την Ξάνθη και την Θράκη συνολικότερα.

Ο πρώτος ως έμπρακτη συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε, ο δεύτερος ως «ευχαριστώ» για την βοήθεια που ουσιαστικά η Ξάνθη προσέφερτε ώστε να διεξαχθεί ο τελικός στην έδρα του Άρη, στην Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο», το Σάββατο 18/2 στις 17.00 θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου ανδρών Παναθηναϊκός – Άρης.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν κοινής συμφωνίας των ομάδων αφού τους παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα δεδομένα στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος Αριστείδης Γολέμης, ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο ταμίας Δημήτρης Μπασούρης, παρουσία και των εκπροσώπων του Αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, παρέθεσαν τα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία το γήπεδο της Λάρισας, για το οποίο υπήρχε αρχική συμφωνία, δεν μπορεί βάσει νόμου να φιλοξενήσει τέτοιον αγώνα. Τα κατάλληλα και διαθέσιμα γήπεδα ήταν το «Αλεξάνδρειο», το Ο.Α.Κ.Α. και τα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων αν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε κάποιο, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε η λύση της κλήρωσης μεταξύ των τριών.

Οι εκπρόσωποι του Άρη, Δημήτρης Παπακυριάκης και Γιώργος Σφυρής, έθεσαν εκ νέου το αίτημά τους για τελικό στη Βόρεια Ελλάδα, καταλήγοντας στο «Αλεξάνδρειο», αφού δεν υπήρχε άλλο εγκεκριμένο. Παρείχαν δε επισήμως εγγυήσεις για ασφάλεια και φιλοξενία. Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο οποίος συνοδευόταν από τον Γιώργο Μοιρέα, έκανε δεκτό το αίτημα τονίζοντας την πρόθεση του Παναθηναϊκού να μην υπάρχουν αντιπαλότητες και να βοηθηθεί το άθλημα».