Μαθητές από τον Έβρο πρώτοι σε διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μαθητές Αντώνης Φούρφαρο, Χρήστος Παυλίδης και Απόστολος Κουζούκος της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον «6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης» που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Κολλέγιο Ανατόλια, στις 28 και 29 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ συναγωνίστηκαν 112 τριμελείς ομάδες απ” όλη την Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους άξιους συμπολίτες μας.

“Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτά τα παιδιά που με την κορυφαία αυτή διάκριση, τίμησαν για ακόμη μία φορά τον τόπο καταγωγής τους, έκαναν περήφανους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους εμάς τους συμπολίτες τους και εξέπεμψαν ισχυρό μήνυμα ελπίδας ώστε αυτός ο τόπος να μπορεί ν’ ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον” αναφέρει ο δήμαρχος σε συγχαρητήρια επιστολή του.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (MLC) είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέρος του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του CERN (European Organization for Nuclear Recearch) και του EPS (European Physical Society) αλλά και της «Καγκουρό Ελλάς» η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».

Πηγή: thrakinea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here