H «εκκωφαντική» σιωπή του προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκου Νικολόπουλου για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για την Ξάνθη

 

Όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς από την Ξάνθη και συνολικά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αντέδρασε, συμπεριλαμβανομένων εκτός των πολιτικών, πολλών αθλητών, προπονητών, παραγόντων και ομάδων μπάσκετ της περιοχής.

Μια δήλωση όμως που πολλοί περίμεναν, δεν ήρθε ποτέ. Αυτή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ειδικότερα του προέδρου αυτής Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος τυγχάνει και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται σε ποιες ενέργειες προέβη ο ισχυρός άνδρας του μπάσκετ από την Θράκη ώστε να έρθει στην περιοχή της δικής του ευθύνης ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Είναι αλήθεια ότι όλο αυτό το διάστημα που ακούγονταν δυνατά η υποψηφιότητα της Ξάνθης, ο Νίκος Νικολόπουλος προτίμησε την σιωπή. Προκαλεί αίσθηση ωστόσο το γεγονός ότι την ίδια τακτική ακολούθησε και μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, άρα εκπροσωπεί και οφείλει να υπερασπίζεται να συμφέροντα των ομάδων της περιοχής, που όλες ένιωσαν προσβεβλημένες από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ.

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Νικολόπουλος τυγχάνει και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πιθανότατα να μην θέλει να διαταράξει τις σχέσεις του με τον ισχυρό της άνδρα, που ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης αποκάλεσε «δεινόσαυρο».

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, για αυτό και ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επέλεξε πιθανότητα την σιωπή. Μόνο που μερικές φορές η σιωπή, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, ΔΕΝ είναι χρυσός…