Από την «γκρίνια» στα μπράβο! Η ΠΑΕ Ξάνθη δημιουργεί γυναικεία και παιδική κερκίδα στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ!

 

Είναι σημαντικό όταν κάνει κάποιος ένα λάθος να το αναγνωρίζει. Η ΠΑΕ Ξάνθη το έκανε, με την απόφαση να απαγορεύσει ουσιαστικά στους ίδιους τους φιλάθλους της μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον προημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ.

Μετά την γενική κατακραυγή, υπαναχώρησε εν μέρει. Ενώ αρχικά είχε πει ότι δεν θα εκδοθούν μεμονωμένα εισιτήρια για τους Ξανθιώτες, έβαλε μια απαγορευτική τιμή της τάξεως των 25 ευρώ και διευκρίνισε ότι δεν θα ισχύσουν στον αγώνα παιδικά εισιτήρια.

Όπως ήταν λογικό, ακόμα και αυτή η νέα απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. Ακόμα και οι περίφημοι 515 άρχισαν να δυσανασχετούν. Και δεν είχαν άδικο. Το ThrakiSportS, με το άρθρο – παρέμβασή του το βράδυ της Πέμπτης, ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να καταγράψει τα συναισθήματα του μέσου Ξανθιώτη φιλάθλου. Για αυτό και έγινε αμέσως talk of the town.

Μεταξύ άλλων κάναμε την σύγκριση ανάμεσα στην στάση της Ξάνθης απέναντι στους οπαδούς της στο ματς με τον ΠΑΟΚ και στην στάση της ΠΑΕ Πανιώνιος που στο ντέρμπι κορυφής της Κυριακής με την Ξάνθη αποφάσισε να είναι δωρεάν η είσοδος σε γυναίκες και παιδιά κάτω των 15 ετών. Φαίνεται ότι στην ΠΑΕ μας διάβασαν και υιοθέτησαν την πρόταση. Και δεν έχουμε παρά αυτό να το αναγνωρίσουμε.

Στον μεγάλο προημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ λοιπόν, η Ξάνθη ανοίγει μαθητική κερκίδα στα Πηγάδια και ορίζει στην συμβολική τιμή του ενός ευρώ το εισιτήριο για όλες τις γυναίκες και όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 15 ετών. Είναι ένας ορθός τρόπος να προσελκύσει κόσμο και να τον φέρει στο γήπεδο, δημιουργώντας μια νέα γενιά οπαδών.

Η αρχική ανακοίνωση της Ξάνθης ήταν λάθος. Μεγαλύτερο λάθος είναι όμως να επιμένεις στο λάθος. Η διοίκηση της Ξάνθης δεν το έκανε. Πολλές φορές είναι πιο δύσκολο να παραδεχθείς και να αναγνωρίσεις το λάθος σου, αλλά η διοίκηση της Ξάνθης, έστω και με αυτόν τον τρόπο, το έκανε.

Χθες ως ThrakiSportS με το κεντρικό μας άρθρο σταθήκαμε απέναντι στην απόφαση Πανόπουλου και των λοιπών ιθυνόντων που έλαβαν αυτήν την απόφαση. Σήμερα δεν έχουμε παρά να παραδεχθούμε ότι έπραξαν, έστω και κατόπιν αντιδράσεων και επισημάνσεων που έγιναν, το σωστό.

Μένει πλέον στον απλό κόσμο της Ξάνθης, στις ξανθιώτισσες και τα ξανθιωτάκια, να αρπάξουν την ευκαιρία και να βρεθούν την ερχόμενη Πέμπτη στα Πηγάδια. Οφείλει να αποτελέσει ένα στοίχημα η παρουσία τους και η δημιουργία μιας όμορφης κερκίδας. Μπορεί να μην είναι μια φανατική κερκίδα, όπως αυτή που ενδεχομένως θα έχει ο ΠΑΟΚ, αλλά θα είναι πολύ όμορφο θέαμα να βρεθούν μαζικά μικρά παιδιά και οι μαμάδες τους στο γήπεδο.

Ας φροντίσει βέβαια και η Αστυνομία αλλά και η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ώστε οι δικοί της οπαδοί να σεβαστούν αυτήν την πρωτοβουλία της Ξάνθης και την παρουσία παιδιών στο γήπεδο. Τα παιδιά είναι το μέλλον και όλοι οφείλουμε να φροντίζουμε ώστε να έρχονται στα γήπεδα και να αγαπάνε τον αθλητισμό. Μετά την γκρίνια λοιπόν, ήρθε η ώρα για το μπράβο.

Η ανακοίνωση της Ξάνθης έχει ως εξής:

 

ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας της , ενόψει του αγώνα ΚΥΠΕΛΛΟΥ,  ΑΟ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΟΚ, ότι στη ΘΥΡΑ  Α, θα διαθέσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΞΑΝΘΙΩΤΙΣΣΕΣ και σε ΠΑΙΔΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΑΚΙΑ έως 15 ετών, εισιτήρια στην τιμή του 1 ευρώ.

  • Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ & ΑΜΚΑ
  • ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
  • ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η διάθεση των παραπάνω εισιτηρίων θα γίνεται από:

  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΜΠΕΡΜΠΕΡΟΓΛΟΥ – ΙΣΟΓΕΙΟ – ΜΙΧ. ΚΑΡΑΟΛΗ 41 – Έναντι ΖΑΡΑ kids από τις 09.30 – 15.30 & από 17.00 -20.30
  • ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΕ Από τις 10:00 έως τις 18:00