Volley League: Νίκη Εθνικού επί Ορεστιάδας σε προπονητικό φιλικό δυο μέρες πριν τα ντέρμπι με ΠΑΟ και Χαλκίδα

 

Με 2-1 σετ νίκησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τον ΑΟ Ορεστιάδας σε προπονητικού χαρακτήρα φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Οι δυο ομάδες προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος το Σάββατο, με τον Εθνικό να φιλοξενεί σε ένα από τα μεγάλα παιχνίδια της αγωνιστικής τον Παναθηναϊκό και την Ορεστιάδα να ταξιδεύει στην Χαλκίδα όπου θα αντιμετωπίσει σε ματς – μισή χρονιά τον τοπικό Ηρακλή.

Μάλιστα η ομάδα του ΑΟΟ έκανε στάση στην Αλέξανδρούπολη καθοδόν για Χαλκίδα, καθώς θα ταξιδεύει όλη τη νύχτα. Ο Μπάμπης Σταματόπουλος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την επτάδα που θα εμπιστευθεί στο σπουδαίο παιχνίδι του Σαββάτου, με τον Καναδό διαγώνιο Στέφεν Νας που αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας να φορά για πρώτη φορά τα πράσινα.

Ο Σταματόπουλος χρησιμοποίησε ως βασικό σχήμα τους Λέσκοφ, Νας, Πεντίδη, Λουκούμι, Μορέλο και λίμπερο τον Καρασαβίδη, ενώ στο τρίτο σετ δοκιμάστηκαν ως αλλαγές οι Διαμαντίδης και Ράπτης. Από την πλευρά του ο Σάκης Μουστακίδης  ξεκίνησε με τους Χαριτωνίδη, Λεάλ, Παλέντζα, Βανέγκας, Στίγγα, Τσέλιο και λίμπερο τον Κοντοστάθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σετ ήταν γεμάτα. Η Ορεστιάδα ήταν εκείνη που κατέκτησε το πρώτο με 27-25 αλλά ο Εθνικός αντέδρασε, ισοφάρισε κερδίζοντας το δεύτεροι με 25-23 και πήρε την άτυπη νίκη κατακτώντας το τρίτο με 25-21, αφού οι δυο προπονητές δεν θέλησαν να κουράσουν άλλο τους παίκτες τους ενόψει των δύσκολων αγώνων που έχουν ο Εθνικός με τον Παναθηναϊκό και η Ορεστιάδα με την Χαλκίδα, σε λιγότερες από 48 ώρες.