Στην Βουλή το θέμα των δηλώσεων Βασιλακόπουλου! Κατατέθηκε ερώτηση από την Χρυσή Αυγή που τον κατηγορεί για… ρατσισμό

 

Πολλές καταδικαστικές δηλώσεις υπήρξαν από πολιτικά στελέχη και μη για τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, συμπεριλαμβανομένων και όλων σχεδόν των βουλευτών της Θράκης.

Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να υπάρξει και ερώτηση στην Βουλή. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν κατατέθηκε από κάποιον θρακιώτη βουλευτή, αλλά από τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής!

Η ερώτηση δεν αναφέρεται στις δηλώσεις Τσαγκρώνη περί φόβου να παρεισφρύσουν στελέχη του ακροδεξιού κόμματος στους στρατούς των οπαδών των ομάδων και να προκαλέσουν επεισόδια με τη μειονότητα.

Περιορίζεται στις δηλώσεις Βασιλακόπουλου, τις οποίες χαρακτηρίζει εθνικά απαράδεκτες, κατάπτυστες, διχαστικές και ρατσιστικές, ζητώντας την επίσημη άποψη της κυβέρνησης για την μη διεξαγωγή του τελικού στην Ξάνθη.

Παράλληλα, στο ίδιο ερώτημα ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός για τις ενέργειες της πολιτείας ώστε να μην διαταράσσεται η κοινωνική ειρήνη των πολιτών στην Θράκη. Την ερώτηση υπογράφει ο Γιάννης Λαγός και έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ακύρωση της διεξαγωγής του τελικού κυπέλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στην Ξάνθη» 

Οργή έχουν προκαλέσει σε όλη την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, αλλά και πανελλαδικά, οι δηλώσεις του Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) την 01-02-2017 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρένα FM» αναφορικά με την ακύρωση της διεξαγωγής του τελικού κυπέλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «η Ξάνθη είναι ένα ευαίσθητο σημείο, φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δύο ομάδων και εμπλοκή της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Το πρόβλημα το έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία, εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Η εν λόγω Εθνικά απαράδεκτη και γι’ αυτό κατάπτυστη δήλωση του Προέδρου της ΕΟΚ και στελέχους του ΠΑΣΟΚ συνιστά κραυγαλέα πρόκληση, που ευνοεί τον διχασμό της Ελληνικής τοπικής κοινωνίας Χριστιανών και Μουσουλμάνων, υπονομεύοντας την κοινωνική ειρήνη και συνύπαρξη των δύο Ελληνικών Θρησκευτικών Κοινοτήτων της Ξάνθης. Περαιτέρω, στερεί την κοινωνία της Ξάνθης από την διοργάνωση ενός κορυφαίου θεσμού του Ελληνικού Αθλητισμού.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ποια είναι η θέση της επίσημης Πολιτείας για τις επικίνδυνες και διχαστικές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΚ και Στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Βασιλακόπουλου;

Η κατάπτυστη δήλωση του Γ. Βασιλακόπουλου δεν συνάδει με την συντεταγμένη Πολιτεία και τους νόμους της χώρας και διασπείρει μηνύματα ρατσισμού και μίσους, προκαλώντας  διαίρεση του Ελληνικού Λαού. Με ποιον τρόπο οι αρμόδιες υπηρεσίες προστατεύουν την Εθνική ενότητα και την κοινωνική ειρήνη στην Ξάνθη;

Αθήνα, 02/02/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here