Δηλώσεις από Κοντό, Γκιουλέκα και Καραμανλή για τις «μειονοτικές ανησυχίες» του Βασιλακόπουλου

 

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αντέδρασε με επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης, ωστόσο δηλώσεις έκαναν και επιφανή στελέχη του αναφορικά με την ατυχή τοποθέτηση Βασιλακόπουλου για τους λόγους μη διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στην Ξάνθη.

Με ανάρτησή του ο ξανθιώτης πρώην υπουργός Αλέξανδρος  Κοντός αναφέρει: «Πληροφορήθηκα στο εξωτερικό, όπου βρίσκομαι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλου, τις οποίες φυσικά καταδικάζω απόλυτα. Δηλώσεις τέτοιου είδους δεν είναι μόνο προσβλητικές, αλλά και θρασύτατες, επικίνδυνες και διχαστικές. Η Ξάνθη ήταν, είναι και πάντα θα είναι ενωμένη, ειρηνική και φιλόξενη. Αυτό δε χρειάζεται να το αποδείξουμε σε κανέναν, ποσό μάλλον σε πρόσωπα που αποδεδειγμένα στερούνται λογικής και νηφαλιότητας».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας και η αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής Β’ ΑθηνώνΆννα Καραμανλή, με αφορμή αναφορά Βασιλακόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με μια ατυχέστατη δήλωσή του, απέρριψε την πόλη της Ξάνθης ως έδρα του τελικού του Κυπέλλου Μπάσκετ και προσέβαλε τους κατοίκους της.Ο τελικός θα πρέπει να είναι μια αληθινή  γιορτή, χωρίς προκαταλήψεις και φοβικά σύνδρομα, που δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού. Η καθιέρωση της διεξαγωγής της στην ακριτική Ελλάδα θα ήταν μια ελάχιστη εκδήλωση σεβασμού προς τους κατοίκους της. Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε όσους διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα ότι όλες οι περιοχές της Ελλάδας είναι ασφαλείς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός των περιοχών της πατρίδας μας σε “ευαίσθητες” και “μη ευαίσθητες”. Τέτοιες δηλώσεις ξεπερνούν τα όρια του αθλητισμού και όχι μόνο δεν διευκολύνουν, αλλά είναι πιθανό να εγείρουν ζητήματα εκ του μη όντος».