Ανακοίνωση Ασπίδας: «Να γίνει ο τελικός στην Ξάνθη και όλοι οι αθλητές μας θα είναι εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή του»

 

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου εξέδωσε και η Ασπίδα Ξάνθης, η πρώτη ομάδα από την περιοχή μας που το κάνει (έχουν τοποθετηθεί ατομικά παράγοντες, προπονητές και παίκτες αλλά καμία ομάδα μέχρι τώρα).

Χαρακτηρίζει ατυχείς τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου, διευκρινίζει ότι δεν αρνείται την προσφορά του και τον καλεί να ορίσει ως ένδειξη αναγνώρισης του λάθους τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, δεσμευόμενη ότι όλοι οι αθλητές των αγωνιστικών της τμημάτων θα εργαστούν ως εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή του.

Η ανακοίνωση της Ασπίδας έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι αθλητές της ομάδας καλαθοσφαίρισης Α.Π.Σ. ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και την έντονη διαφωνία μας για τις ατυχείς δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Γεώργιου Βασιλακόπουλου.

Ο σύλλογός μας, που συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης με την ομάδα Γυναικών στην Α2 Εθνική κατηγορία και την ομάδα Ανδρών στη Β’ Εθνική κατηγορία και έχοντας ακαδημίες όλων των ηλικιών, αγοριών και κοριτσιών, είναι στελεχωμένος από αθλητές και προπονητές που είναι Έλληνες πολίτες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι συμβιώνουν ειρηνικά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη τη Θράκη.

Εμείς, οι άνθρωποι της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, που ζούμε και αναπνέουμε για τον αθλητισμό και εκπροσωπούμε το μπάσκετ της ακριτικής Θράκης στις εθνικές κατηγορίες, νιώθουμε περήφανοι ως Θρακιώτες χριστιανοί και μουσουλμάνοι και δηλώνουμε την πεποίθησή μας, την οποία κάνουμε καθημερινά πράξη, πως ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, γεφυρώνει κάθε διαφορά και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Πιστεύουμε πως η διοργάνωση του τελικού του κυπέλλου καλαθοσφαίρισης στην Ξάνθη μας είναι πια χρέος της ελληνικής Πολιτείας και της Ε.Ο.Κ., προκειμένου να αποδείξουν έμπρακτα πως δεν υπήρχε καμιά σκοπιμότητα και ήταν απλά ατυχείς οι δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Ο.Κ., οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνουν την πολύχρονη και μεγάλη προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Σας κάνουμε γνωστό πως σε περίπτωση που οριστεί η διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας, προτιθέμεθα να διαθέσουμε όλους τους αθλητές των αγωνιστικών μας τμημάτων ως εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή του, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο αθλητισμός είναι για μας τρόπος ζωής, γιορτή και προσφορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here