CEV Cup: Τα μπλοκ του Ανδρεάδη ήταν αρκετά για την ισοφάριση από τον ΠΑΟΚ, όχι όμως και για τη νίκη απέναντι στην Τουρ

 

Μετά από αγώνα δυόμιση ωρών ο ΠΑΟΚ των Γκαρά και Ανδρεάδη (9 πόντοι), αφού δεν αγωνίστηκε ο Κωνσταντινίδης, γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 3-2 σετ από την γαλλική Τουρ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του CEV Cup.

Η πρώτη εμφάνιση του Σάσα Στάροβιτς μπορεί να μην συνοδεύτηκε με επιτυχία αλλά τα περιθώρια βελτίωσης που έχει ο δικέφαλος δημιουργούν προσδοκίες ακόμα και για πρόκριση στη ρεβάνς που θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στο Τουρ. Με πρώτο σκόρερ τον νεοαποκτηθέντα Σάσα Στάροβιτς ο ΠΑΟΚ έκανε ανταγωνιστική εμφάνιση και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1 σετ οδήγησε τον αγώνα στο τάι μπρέικ όπου τελικά λύγισε με 15-13.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έκανε κακό ξεκίνημα στον αγώνα, με πολύ κακή υποδοχή που δέχτηκε 5 άσσους στο 1ο σετ το οποίο και φυσικά έχασε με συνοπτικές διαδικασίες με 14-25. Πήρε το 2ο σετ με 25-23, έχασε το τρίτο με 22-25 και ισοφάρισε κατακτώντας το τέταρτο με 25-21 με τους δυο τελευταίους πόντους να κατακτά με ισάριθμα μπλοκ ο Ανδρέας Ανδρεάδης.

Μεγάλη μάχη πόντο με πόντο έγινε στο τάι μπρέικ, που κατέληξε στους Γάλλους στις λεπτομέρειες. O ΠΑΟΚ για να προκριθεί χρειάζεται νίκη στη Γαλλία με 3-2 σετ ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό σετ». Αν νικήσει με 3-0 ή 3-1 σετ προκρίνεται απ΄ευθείας, ενώ εάν ηττηθεί με οποιοδήποτε σκορ θα αποκλειστεί. Τα σετ: 2-3 (14-25, 25-23, 22-25, 25-21, 13-15) σε 133′.

Ο λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς μετά τον αγώνα τόνισε: «Πάντα όταν χάνεις στις λεπτομέρεις σου μένει αυτό το… αχ. Η Τουρ είναι τεράστια δύναμη στο παγκόσμιο βόλεϊ, ξέραμε με ποιον παίζαμε. Τους κοιτάξαμε στα μάτια. Στο πρώτο σετ μας ξάφνιασαν με το καλό σερβίς τους με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας. Μετά γίναμε καλύτεροι, βελτιωθήκαμε στην υποδοχή και στο μπλοκ-άμυνα. Μένει η πίκρα αλλά από την άλλη η ικανοποίηση από την εμφάνιση μας απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Στην Γαλλία θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. θα έχουμε εμείς το ταξίδι, εύχομαι να γίνει ένας δυνατός αγώνας και να είμαστε εμείς οι νικητές. Σήμερα δεν ήταν πολύ ανώτεροι από εμάς για να λέμε ότι δεν μπορούμε να τους νικήσουμε».