Με αναφορά και στα φοιτητικά του χρόνια στην Θράκη η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για Βασιλακόπουλο

 

Οι εξελίξεις με την δήλωση Βασιλακόπουλου που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις έφτασαν, όπως είναι αναμενόμενο και στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης απουσίαζε στο εξωτερικό αλλά με την επιστροφή του το βράδυ στην Αθήνα, δεν άφησε ασχολίαστο το  θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Η δήλωσή του έχει μάλιστα έμμεση αναφορά και στα φοιητικά του χρόνια στην Θράκη, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και την Νομική Κομοτηνής. Η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής:

«Έχω επιλέξει συνειδητά από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου να μην εμπλέκομαι σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων κάθε Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα, κάθε φορά που ανακύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα, δίνουμε άμεσες λύσεις ώστε να προάγεται ο αθλητισμός στην πατρίδα μας.

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες να αποφασίσουν τον τόπο διεξαγωγής των διοργανώσεών τους.

Πολύ περισσότερο θα πρέπει να πράττουν τα δέοντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και να αποφεύγουν τυχόν άλλες ενέργειες ή δηλώσεις που εγείρουν σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα που προέκυψε με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Τέτοιες δηλώσεις, πέραν του ότι είναι εκτός πραγματικότητας, δεν προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού και προσβάλλουν βάναυσα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συμπατριωτών μας και όλους εμάς που είτε έλκουμε καταγωγή από την περιοχή είτε έχουμε ζήσει και βιώσει την αρμονική συμβίωση, την ομορφιά και την πολυχρωμία της περιοχής».