Κύπελλο Ελλάδος: Στους «οκτώ» του Κυπέλλου έστω και με καρδιοχτύπια η Ξάνθη που γνώρισε την ήττα από τον ΟΦΗ

 

Η Ξάνθη έδειξε μια εντελώς διαφορετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο του «Γεντί Κουλέ», και χωρίς να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά και με πολλά λάθη σε όλους τους τομείς ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με 2-1. Παρ’όλα αυτά κατάφερε και πήρε την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο Λουσέρο με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο ΟΦΗ της έβαλε πολύ δύσκολα, αλλά η Ξάνθη έστω και με την ψυχή στο στόμα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου παρά την ήττα της το απόγευμα της Τρίτης με 2-1 στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπέταξαν για τρίτη φορά φέτος στο «Γεντί Κουλέ» ομάδα της Σούπερ Λίγκας, έβγαλαν και πάλι ψυχή, αλλά όλα αυτά δεν έφταναν τελικά και η Θρακιώτικη ομάδα πήρε την πρόκριση.

Μία βολίδα του Λουσέρο ήταν αρκετή για να κρατήσει στη διοργάνωση τους Θρακιώτες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν για άλλο ένα παιχνίδι ότι είναι από τις πιο ουσιαστικές ομάδες. Κάνουν γκολ χωρίς φάσεις και αυτό συνέβη και αυτή τη φορά. Δεν έπαιξαν καλά, η ομάδα φάνηκε σαν να είναι κομμένη στη μέση, αλλά παρ’όλα αυτά κατάφεραν να σκοράρουν.

Η Κρητική ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα, και προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, και τα κατάφερε μέχρι ενός σημείου, αφού κέρδισε την Ξάνθη, αλλά έχασε την πρόκριση. Ήταν λογικό οι γηπεδούχοι να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν διαδρόμους για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή, αφού πίεζαν συνεχώς και πολύ ψηλά από την αρχή του αγώνα. Ωστόσο, δυσκολεύονταν να φτιάξουν φάσεις μέχρι το 21′, οπότε και η άμυνα των Θρακιωτών δεν αντέδρασε σωστά, ο Βουό τροφοδότησε τον Χαντί και ο τελευταίος με ωραίο σουτ νίκησε τον Ζίβκοβιτς και έκανε το 1-0 βάζοντας νέα δεδομένα στο ματς.

Αυτομάτως το ζευγάρι ήταν σε τεντωμένο σχοινί. Ο ΟΦΗ είχε πετύχει τον πρώτο του στόχο και έτσι σταμάτησε να έχει την ίδια ορμή. Σταμάτησε να ρισκάρει, δεν έβγαινε με πολλούς παίκτες στην επίθεση και την ίδια στιγμή η Ξάνθη δεν άλλαζε στυλ, παρέμενε πίσω και έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει στην κυριαρχία του αντιπάλου. Έτσι το ματς δεν είχε φάσεις και οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Κανείς δεν ήθελε να αφήσει χώρους για να μην το πληρώσει. Απλως ο ΟΦΗ έδειχνε να πατάει καλύτερα, από την Ξάνθη που ήταν και πάλι νωχελική. Οι παίκτες των γηπεδούχων έμπαιναν πιο δυνατά στις μονομαχίες και έβγαιναν πιο εύκολα στην επίθεση. Χωρίς ιδιαίτερο τακτικό πλάνο έκαναν οι Κρητικοί τις επιθέσεις τους, αλλά για άλλη μια φορά βρήκαν γκολ από δώρο του αντιπάλου. Στο 66′ η άμυνα της Ξάνθης δεν αντέδρασε και πάλι σωστά και ο Βουό από κοντά δεν τη συγχώρεσε δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Αυτομάτως ο ΟΦΗ του παλιού προπονητή της Ξάνθης, Νίκου Παπαδόπουλου, άλλαξε την τακτική προσέγγιση του αγών, πήγε πιο πίσω προκειμένου να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και γενικά δεν αντιμετώπιζε δυσκολίες. Οι παίκτες της Ξάνθης δεν μπορούσαν να βγάλουν αρκετές φάσεις αλλά μία και μόνο αρκούσε, όταν στο 76′ με έναν κεραυνό του ο Λουσέρο νίκησε τον αντίπαλο κίπερ και μείωσε σε 2-1 αναγκάζοντας τον αντίπαλο να βγει και πάλι μπροστά και να κυνηγήσει το σκορ πρόκρισης, που πλέον κατείχε η Ξάνθη… Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν χωρίς να καταφέρουν κάτι το ιδιαίτερο (η μοναδική καλή στιγμή, μάλιστα ήταν για της Ξάνθη με το σουτ του Ράνου) και τελικά αποκλείστηκαν από την Ξάνθη, η οποία όμως δέχθηκε μια «καλή σφαλιάρα», ώστε επιτέλους να ξυπνήσει και να επανέλθει στις καλές τις εμφανίσεις προ ενός μηνός.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), βοηθοί του οι Καλφάκης (Χανίων) και Φωτόπουλος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Βαλλιάνος (67′ Παντιδος), Κομεσίδης, Όστοϊτς, Νάστος, Μητρόπουλος (85′ Όγκμποε), Μιλοσάβλιεφ, Μάνος, Χαντί, Βουό.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Καμαρά (67′ Πιτσελι), Σολτάνι (90’+3 Λ. Ορφανίδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Λάζιτς (86′ Ράνος).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤHN LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ