Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Δεν τα καταφερε αν και παλεψε απεναντι στην πρωτοπόρο Δόξα Δραμας και ηττηθηκε στο φιναλε με 4-2 η Δόξα Προσκυνητων που δειχνει αλλο προσωπο μετα την αλλαγη προπονητή για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενω ο Ορφέας Ξανθης δεν αγωνιστηκε αφού ο αγώνας του απέναντι στον Μακεδονικο Φούφα αναβλήθηκε.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή τα πήγαμε σχετικά καλα αφού σκόραραν οι Μπαλού και Πάυλος Καθάριος. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των θρακιωτών έχει ως εξής:

1ος ΌΜΙΛΟΣ
Δόξα Δράμας – Δόξα Προσκυνητών 4-2: Στην νικη της ομαδας της Δόξας Δραμας απέναντι σε αυτην των Προσκυνητων αγωνιστηκαν ως βασικοι ο εβρίτης Αντρέας Μκρτσιαν, οι πρωην του Πανθρακικού Σικαλιάς, Μπουσινάκης και Ίγκορ, ως αλλαγη αγωνιστηκε από την αρχη του δευτερου μερους ο Κωστας Μαρκόπουλος, ενω δεν αγωνίστηκε ο πρωην αρχηγος του Πανθρακικού Αντωνης Λαδάκης.

Καβάλα – Λαγκαδάς 1-0: Για την αδιαφορη και ανανεωμένη Καβάλα των πολλών «αλλαγών» το Γενάρη που αγωνιστηκε απεναντι στην πρωτοπορο ομαδα του πρωταθληματος η νικη που πετυχε ειναι πολυ σημαντικη για την ψυχολογια της ομάδας. Από τον ΑΟΚ βασικοί ήταν ο αδερφός του Μπάμπη Ζυγκερίδη του Πανθρακικού, Χρήστος, ο Συριτούδης, Λίτσκας και Σταματόπουλος, αλλαγή ο Ξανθιώτης Πρόυντζος, ενω δεν αγωνίστηκαν ο τραυματίας Μελισσόπουλος και οι Τζιτζιφακος και Τουματζίδης.

Νάουσα – Απόλλων Καλαμαριάς 2-2: Γκελα της Καλαμαριάς στην Νάουσα απέναντι στην τοποικη ομαδα του πρωην του Πανθρακικού Κώστα Καπετάνου που αγωνιστηκε βασικος ως το 71′. Από τον Απόλλωνα του πρωην προπονητη του Πανθρακικού Δημητρη Καλαϊτζιδη βασικος ήταν μεχρι το 73′ ο πρωην του Πανθρακικου Λεωνίδα Κυβελίδης που εδωσε την θεση του στον πρωην της Ξάνθης και του Πανθρακικού νεοπακτηθενατα Χασομέρη. Δεν αγωνίστηκε ο πρωην της Ξανθης Ζωτος.

Απόλλων Παραλιμνίου – Καμπανιακός 1-2: Την ηττα γνωρισε ο Απόλλων Παραλιμνίου Σερρών, στον οποίο βασικός αγωνίστηκε ο πρωην του Πανθρακικού Κώστας Τριανταφύλλου.

Εορδαϊκός – Αλμωπός Αριδαίας 0-3: Βασικός ο πρωην της Ελπιδας Σαπων Μανωλης Χαραλαμπίδης στην ηττα από τον Αλμωπό Αριδαιας.

Ο Νέστος Χρυσούπολης των Παυλακάκη, Βαλαβανόπουλου, Λάσπατζη και Μπουλγκούρα θα αγωνιστει τηνν Τεταρτη με τον Εορδαικο του Χαραλαμπίδη.

2ος ΌΜΙΛΟΣ
Απόλλων Λάρισας – Εθνικός Φιλιππιάδας 3-0: Νεα νικη για την πρωτοπόρο ομάδα της Λάρισας στην οποια αγωνιστηκε και παλι βασικος ως το 70′ ο νεοαποκτηθείς πρωην επιθετικός της Ξάνθης και της ΠΑΕ Θρακη Πλατων Καρακατσάνης.

Αμβρακία Κωστακιών – Πύδνα Κίτρους 0-2: Σημαντικη εκτος εδρας νίκη για την ομάδα της κατερίνης εχοντας ως βασικό τον πρωην πορτιερο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρη Παπατολικα, ενω δεν αγωνίστηκε ο πρωην της Ξάνθης Παπαδημητρίου, σε αντιθεση με τον Παυλο Καθαριο που αγωνιστηκε βασικος και σκοραρε για δευτερη συνεχομενη αγωνιστική.

Πιερικός – Τηλυκράτης 0-0: Για την ομαδα της Κατερινης βασικος ο πρωην των ακαδημιων του Πανθρακικου Καρτσαμπας, ενω από την ομαδα της Λευκαδας βασικός και πάλι ηταν ο πρωην στοπερ του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης

Ρήγας Φεραίος – Διαγόρας Σεβαστής 0-2: Η έκπληξη του πρωταθλήματος Διαγόρας εχοντας ως βασικό τον πρωην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρη Σκλιοπίδη πήρε νεα νικη στο Βελεστινο και παρεμεινε κοντα στους πρωτοπόρους.

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕ Ιστιαίας 2-0: Σημαντικη νικη στο φινάλε για τον δεύτερο Ολυμπιακο Βόλο του πρωην του Πανθρακικού και της Ξάνθης Δημήτρη Σουάνη που μπήκε ως αλλαγή στο 58 του αγωνα.

Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0: Βασικος για τους γηπεδούχους ο πρωην της Ξανθης Ψυρρας που αγωνιστηκε για 71 λεπτα ενω νωριτερα εδωσε την ασιστ για το γκολ των μαυραετών.
3ος ΌΜΙΛΟΣ
ΑΟ Χαλκίς – Αστέρας Αμαλιάδας 2-0: Σε καλή κατασταση για την Χαλκίδα βρισκεται ο πρωην μεσου του Πανθρακικού Μπαλου που αγωνιστηκε βασικος και σκορερε για 2η συνεχομενη αγωνιστικη στο 90′ διαμορφώνοντας το τελικο 2-0.

Παναχαϊκή – Αιολικός 1-0: Στην πρώτη θεση παραμενει η Παναχαϊκή μετα την νικη 1-0 επί του Αιολικου του Αρθουρου Αμπραχαμιαν που δεν αγωνίστηκε. Οι γηπεδούχοι πηραν ακομα ενα πολυτιμο τρίποντο εχοντας ως βασικούς τουςπρωην Πανθρακες Βρονταρά, Φωτάκη και Μακρυδημήτρη.

ΑΟ Λουτράκι – Παναργειακός 1-0: Σημαντικη νίκη παραμονης πήρετο Λουτράκι από το οποίο βασικός αγωνίστηκε ο εβρίτης Τσορμπατζίδης, όπως και ο ξανθιωτης Γούλας, ενω δεν αγωνίστηκε ο εβρίτης νεοαποκτηθείς Δροσάκης.

4ος ΌΜΙΛΟΣ
Άγιος Ιερόθεος – Ιωνικός 0-0: Δεν αγωνιστηκε ο εβρίτης Κυριακίδης για τον πρωτοπορο Ιωνικο που εχασε ωστοσο 2 πολιτιμους βαθμους στο Περιστερι.

Ερμής Ζωνιανών – Ηλυσιακός 2-0: Επιστροφη στις νικες για τους Κρητικούς που ωστοσο εχασαν και πεναλτι στο 45′ με τον Εβριτη Θάνο Τοπούζη.

Προοδευτική – Θύελλα Ραφήνας 1-1: Δεν τα καταφερε η Προοδευτικη απέναντο στην Θυελλα του Ντόσκα. Βασικος για τους βυσσινι ο πρωην διεθνης παίχτης της Ξανθης, Ολυμπιακου και ΑΕΚ Χρηστος Πατσατζογλου, ενω δεν αγωνιστηκε ο εβριτης Γαιδατζής.

Ρόδος – Εργοτέλης 0-3: Σημαντικη νικη για τον Εργοτελη που πέτυχε νεα νικη στην Ρόδο με τον Σουλη Παπαδοπουλο στον πάγκο του που πηρε την θέση του Νίκου Ουσταμπασιδη. Από τον Εργοτελη βασικός ο πρωην του Πανθρακικού Κατσικοκέρης, αλλα και οι νεοαποκτηθέντες Μίνγκας και Μπάτζιος. Δεν αγωνίστηκε ο πρωην του Σουφλίου Γκαραγκλίδης, ενω ο Μαουρο Πόι αποτελεί παρελθόν. Από την Ρόδο βασικός ο πρωην του Πανθρακικού Μοσχακης που αγωνίστηκε για 60 λεπτά.

Ατσαλένιος – ΑΕ Κηφισιά 2-0: Δεν τα καταφερε στο Ηρακλειο η Κηφισια του πρωην πορτιερο του Πανθρακικού Γουμαγια.

Τριγλία Ραφήνας – Πανθηραϊκός 3-0: Την ηττα γνωρισε η ομάδα της Σαντορίνης στην Ραφήνα εχοντας βασικό τον πρωην της Ξανθης Λαζαρίδη, ενω ο νεοαποκτηθείς Ξανθιωτης Οδυσσεας Γεωργιαδης δεν αγωνίστηκε λογω ενος μικροτραυματισμου.