Από την Μαρσέιγ, την ΑΕΚ και την Ξάνθη… μήλον της έριδος σε «εμφύλιο» στην Ρόδο

 

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της προηγούμενης δεκαετίας και για… αυτόν η ΑΕΚ ξόδεψε 600.000€ για να τον αποκτήσει σε μικρή ηλικία από την Ξάνθη. Στα 31, ο Αντώνης Ρίκκα είδε την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα και πλέον συνεχίσει στην τρίτη κατηγορία και στον 4ο όμιλο.

Γεννημένος στην Μασσαλία στις 3 Μαρτίου του 1986, ο Έλληνας άσος έμαθε τα… μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της Μαρσέιγ. Το 2005 προωθήθηκε μάλιστα στην πρώτη ομάδα, όμως δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα.

Έτσι, το 2006 αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης και η αλήθεια είναι πως έδειξε σπουδαία πράγματα στο γήπεδο ως κεντρικός μέσος. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΕΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2008 πληρώνοντας 600.000€ στους Ξανθιώτες.

Η ατυχία, ωστόσο, του χτύπησε την πόρτα και με την έναρξη της περιόδου υπέστη ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να μην επανέλθει ποτέ σε υψηλό επίπεδο. Ακολούθησαν δυο δανεισμοί σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα για να επιστρέψει στην Γαλλία το 2013 και την Ρεντ Σταρ. Το 2014 γύρισε στην πατρίδα μας για Αιγινιακό και Χανιά για να υπογράψει τώρα στον Ιαλυσό της Ρόδου.

Ο Αντώνη Ρίκκα, παρα λίγο να προκαλέσει εμφύλιο στο “νησί των Ιπποτων” αφού βρισκόταν μια ανάσα από την ένταξη του στην Ρόδο, ωστόσο μια οικονομική διαφορά ανάμεσα στην διοίκηση των «ελαφιών» και τον παίκτη, είχε σαν συνέπεια οι «τοξοβόλοι» του Ιαλυσσου να μπουν σφήνα στην υπόθεση απόκτησης του και να τον κάνουν δικό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιαλυσσου: «Η Διοίκηση του ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή ΑΝΤΩΝΗ ΡΙΚΚΑ. Ο Αντώνης είναι γεννημένος στις 3 Μαρτίου 1986 έχει ύψος 1,79 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε τη καριέρα του στην ομάδα της Μαρσέιγ, ενώ αγωνίστηκε σε Σκόντα Ξάνθη, Νίκη Βόλου, ΑΕΚ, Ολυμπιακό Βόλου, Κέρκυρα, RedStar Γαλλίας, Αιγινιακό και Χανιά.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες.»

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση των «πρασίνων» προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω της οποίας άφηνε αιχμές εναντίον του παίκτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Ρόδος σταμάτησε κάθε ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή Αντώνη Ρίκκα, καθώς δεν μπαίνει σε διαδικασία πλειστηριασμού. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν θέση στην ομάδα μας».