ΕΠΣ Ξάνθης: Δύσκολη αλλά σημαντική νίκη του Άρη Αβάτου επί του Ηρακλή Ν. Ζυγού που τον διατηρεί στην κορυφή

 

Δύσκολη αλλά ταυτόχρονα και σπουδαία νίκη πέτυχε ο Άρης Αβάτου το μεσημέρι της Κυριακής επί του Ηρακλή Ν. Ζυγού και έτσι παρέμεινε πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα αυξάνοντας μάλιστα και την διαφορά του από την δεύτερη Αναγέννηση Θαλασσιάς που την ίδια ώρα γνώριζε την ήττα εκτός έδρας από τον Αστέρα Μαγικού.

Στα του παιχνιδιού, η αναμέτρηση κύλισε χωρίς πολλές αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Από την αρχή του παιχνιδιού, ο Άρης  Αβάτου είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ευτύχησε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ 2-0 υπέρ του. Συγκεκριμένα ο Χαριτίδης στο 42′ λεπτό με σουτ έγραψε το 1-0 και ο ίδιος παίκτης με νέο σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 2-0. Οι παίκτες του Ηρακλή Ν. Ζυγού απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Αμουτζάκη στο 40′ λεπτό, όταν σε ανατροπή του Πανταζίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή δόθηκε το φάουλ χωρίς όμως οι παίκτες του Ηρακλή να καταφέρουν να το εκμεταλλευτούν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης παρότι προηγούμενος με 2 γκολ διαφορά, δεν έριξε τον ρυθμό του και συνέχισε να έχει επιθετικές πρωτοβουλίες θέλοντας να πετύχει και κάποιο ακόμη τέρμα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί αν το μακρινό σουτ του Δεσύλλα στο 75′ λεπτό, δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ευκαρπίδη. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τους παίκτες του Άρη να δημιουργούν άλλες 2-3 καλές φάσεις. Ο Ηρακλής Ζυγού τελείωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς στο 89′ λεπτό, ο Κελέσης για αντικανονικό μαρκάρισμα και ως τελευταίος παίκτης αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Μελισσόπουλος (67′ Βασιλειάδης Ι.), Μπουταγκίδης, Παπαδιώτης (58′ Δεσύλλας), Ταχτσίδης, Σουκρήογλου Σουκρή (70′ Δόντσος), Πασχαλάκης, Κουτσούμπας, Κοτόπουλος, Χαριτίδης, Ευθυμιάδης

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, Μπουδούρ Μ., Τσακίρ Σουλειμάν Τζεμ, Καραγεωργίου, Κελέσης, Ευθυμιάδης, Πανταζίδης (57′ Μπασινάς), Δέλτσος (81′ Κοψαλίδης), Μπαργκάν (78′ Κολάτσος), Κτίστης, Κωφίδης