Η βράβευση του Πέτρου Μάνταλου από τους XanthiFans, οι ύβρεις της εξέδρας και… η συγχώρεση (+photos)

 

Τον αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, που αναδείχθηκε από την ομάδα της Ξάνθης και πρόσφερε σε αυτήν για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του, βράβευσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι XanthiFans, ο οργανωμένος σύνδεσμος οπαδών της Ξάνθης.

Επρόκειτο ασφαλώς για μια σημαντική και άκρως συμβολική  κίνηση, που δείχνει την εκτίμηση και την αγάπη που εξακολουθεί να τρέφει ο κόσμος της Ξάνθης για τον Μάνταλο, ο οποίος άλλωστε τυγχάνει  να είναι εκτός από πρώην παίκτης της Skoda και Θρακιώτης, με καταγωγή από την γειτονική Κομοτηνή.

Ο Μάνταλος ωστόσο από μικρός έχει μεγαλώσει στις ακαδημίες της Ξάνθης, αποτελεί διαφήμιση για αυτές και έλαβε μια ανθοδέσμη από τον πρώην πρόεδρο των XanthiFans Δημήτρη Αντωνιάδη. Στην συνέχεια ωστόσο και σχεδόν καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης, από την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οργανωμένοι της Ξάνθης δεχόταν προσωπικές… ύβρεις από μερίδα οπαδών.

«Καλά, είναι δυνατόν αυτοί που σε βράβευσαν στην έναρξη του αγώνα να σε βρίζουν σχεδόν σε όλη την διάρκειά του;», σχολίασε κάπως περιπαικτικά συμπαίκτης του Μάνταλου στον αρχηγό της ΑΕΚ, ο οποίος ωστόσο είχε πληρωμένη την απάντηση καλύπτοντας πλήρως με αυτήν τους οπαδούς της Ξάνθης.

«Και εμείς πάνω στην ένταση του αγώνα μπορούμε να πούμε κάποιες κουβέντες, όχι μόνο με τους αντιπάλους αλλά και μεταξύ μας οι ίδιοι οι συμπαίκτες. Όταν όμως λήγει ο αγώνας, είμαστε πάλι φίλοι», φέρεται να είπε ο Πέτρος Μάνταλος, αν και την στιγμή της αλλαγής του, όταν υπήρξαν και από άλλες πλευρές του γηπέδου νέες ύβρεις μεμονωμένων οπαδών, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ωστόσο έσπευσε ο ίδιος να συνομιλήσει με τους πιο πολλούς πρώην συμπαίκτες του στην Ξάνθη και στις προσωπικές αλλά και δημόσιες δηλώσεις του, να ευχηθεί τα καλύτερα και να καταφέρει τον στόχο των πλέι οφ και της εξόδου στην Ευρώπη η Ξάνθη.

Και η δήλωση αυτή δεν είναι μια δήλωση που δεν έχει «κόστος» για τον ίδιο, αφού πιθανή τέτοια επιτυχία της Ξάνθης θα σημαίνει ενδεχομένως αντίστοιχη αποτυχία της Ένωσης, η οποία μετά την ισοπαλία στα Πηγάδια παραμένει στο -6 από την Ξάνθη, βρίσκεται εκτός ζώνης των πλέι οφ και την κυνηγά…