Η πρώτη παρουσία Μέτιου σε γήπεδο ως Περιφερειάρχης, η ικανοποίηση για την Ξάνθη και η πίκρα για τον Πανθρακικό…

 

Την πρώτη του παρουσία σε γήπεδο από την ημέρα της εκλογής του ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε ο Χρήστος Μέτιος το βράδυ του Σαββάτου στα Πηγάδια της Ξάνθης, όπου παρακολούθησε τον αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ.

Ως γνωστόν οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, ένα αποτέλεσμα που διατηρεί την Ξάνθη με προβάδισμα έξι βαθμών έναντι της Ένωσης. Ο Μέτιος είναι γνωστός για την αγάπη του προς το ποδόσφαιρο, από το επαγγελματικό ως το ερασιτεχνικό, άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS, την περίοδο που ήταν ακόμα μαθητής εργαζόταν σε τοπικές εφημερίδες της Κομοτηνής ως… αθλητικογράφος καταγράφοντας τα ρεπορτάζ των αναμετρήσεων της Δόξας Γρατινής, ομάδας στην οποία διετέλεσε επίσης και παίκτης και παράγοντας.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο Μέτιος θεωρεί κόσμημα για την ΑΜ-Θ την Ξάνθη και τις εγκαταστάσεις της και πιστεύει πολύ ότι oi καλές πορείες ομάδων στα σπορ συνιστούν διαφήμιση για το σύνολο της Περιφέρειας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πριν ένα μήνα, φρόντισε να συναντηθεί και με τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Βασίλή Τοροσίδη όταν εκείνος είχε έρθει για διακοπές στην Ξάνθη, ορίζοντάς του μάλιστα και πρεσβευτή της περιφέρειάς μας, καθώς πιστεύει πολύ στην διαφήμιση της περιοχής μέσα από τον αθλητισμό και δη το ποδόσφαιρο.

Φυσικά και επιθυμεί για τον λόγο αυτόν την έξοδο της Ξάνθης στην Ευρώπη και φρόντισε να το εκφράσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ζώντας με αγωνία την αναμέτρηση της Ξάνθης με την ΑΕΚ από την εξέδρα των Πηγαδίων, έχοντας δίπλα του τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη.

Ωστόσο μέσα στην εβδομάδα γνώρισε και ο Μέτιος αυτός μια μεγάλη πίκρα. Η αποχώρηση του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα της Super League αποτέλεσε σοκ για την Κομοτηνή και όλους τους Κομοτηναίους, έστω και για τους γνωρίζοντες ήταν ένα πιθανό σενάριο εδώ και αρκετό καιρό (και το ThrakiSportS είχε καταγράψει αυτό το ενδεχόμενο). Ο ίδιος ως Κομοτηναίος, μεγάλωσε ως φίλαθλος με τον Πανθρακικό, συνδέθηκε μαζί του, ήταν από τους σταθερούς θαμώνες της εξέδρας πολύ πριν γίνει αντιπεριφερειάρχης και πλέον Περιφερειάρχης.

Ωστόσο δεν είχε τύχει να βρεθεί στο γήπεδο από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα και μάλλον θα το έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο, στο προγραμματισμένο ματς με τον Αχαρναϊκό, αφού πρώτα είχε πάει όμως στα Πηγάδια. Τελικά έμελλε να μην τα καταφέρει, αφού τον πρόλαβαν οι εξελίξεις…