Volley League: Από την A2 με ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής… MVP Βίκος Cola της 14ης αγωνιστικής!

 

Ο παίκτης αποκάλυψη για τον Ηρακλη, Νίκος Χριστόφας είναι αυτός που αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής – MVP Βίκος Cola της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League 2016-17.

Όπως είχε προαναγγείλει από την Τρίτη το ThrakiSportS και ο ειδικός στο βόλευ Κώστας Καραγιάννης, ο πρωην κεντρικός της ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής Νίκος Χριστόφας θα έπρεπε με βάση την εμφάνισή του για έναν σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενο αθλητή να αναδειχθεί ο MVP της 14ης αγωνιστικής με τους 22 πόντους που πήρε αγωνιζόμενος ωστόσο για πρώτη φορά στην καριέρα ως διαγώνιος στην νίκη του Ηρακλή επί της Κυζίκου Νέου Περάμου με 3-1 σετ, όπως και έγινε.

Ο 23χρονος Χριστόφας που αγωνίστηκε την τελευταία στιγμή σαν βασικός και μάλιστα σαν διαγώνιος πάιρνοντας την θέση του Στεφανίδη είχε 22 πόντους με 18 στις 36 επιθέσεις, 2 άσσους και 2 μπλοκ βοηθώντας την ομάδα του που αγωνίζεται μόνο με ελληνόπουλα σε μια σπουδαία νίκη.

Είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Χριστόφας αναδεικνύεται MVP στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» και ο δεύτερος παίκτης του Ηρακλή για τη σεζόν 2016-17 μετά τον Λεβάν Καλαντάντζε την 1η αγωνιστική.

Έχει γεννηθεί 14 Ιουλίου 1993, έχει ύψος 1.96 και αγωνίζεται κεντρικός, ωστόσο, στους τελευταίους δυο αγώνες στο πρωταθλημα και στο κύπελλο με ΠΑΟΚ (13 πόντους) αγωνίζεται διαγώνιος.

Ο Χριστόφας ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή και μετά από δύο σεζόν στην ΓΕΑ, στην ΑΕ Κομοτηνή και στην Ελπίδα Αμπελοκήπων το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στον «γηραιό».