Ξεκίνημα στο 2017 με… τελικούς για το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής

 

Την πρόκριση για τους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πάλης Ανδρών που θα διεξαχθούν στις αρχές Μαρτίου στις Σέρρες πήρε ένας αθλητής του ΑΣ Δημοκρίτειο.

Πρόκειται για τον Ιμπίς Νιαζή, που συμμετείχε στην Α΄ Προκριματική φάση, η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Αθήνα, παίρνοντας την πρόκριση στην κατηγορία των 97 κιλών.

Την πρόκριση για τους τελικούς θα προσπαθήσουν να πάρουν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου άλλοι τέσσερις αθλητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη Β΄ Προκριματική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών, η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στη την Β΄ Προκριματική φάση της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν στα 55 κιλών ο Γιάννης Βίνικ στα 60 κιλών, ο Γρηγόρης Γρηγκοριάν στα 70 κιλά και ο Χρήστος Γκρηγκοριάν στα 74 κιλών,

Ο προπονητής του συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης μιλώντας στον Παρατηρητή τόνισε πως ήταν αρκετά δύσκολο να στείλουν πολλούς αθλητές στην Αθήνα, για αυτό και μόνο ο Ιμπίς συμμετείχε σε αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά, σημείωσε, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως ο τελικός κριτής, όπως λέει πάντα ο ίδιος, είναι η παλαίστρα, όπου θα κερδίσει ο καλύτερος. Ο Ιμπίς άλλωστε είχε πολύ καλούς αντιπάλους, όπως ο Αθανάσιος Καπαθανασίδης, ο οποίος είχε βγει τρίτος στην Ευρώπη, και ο Τιμοφέι Ξενίδης, ο οποίος ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όμως κατόρθωσε να προκριθεί.

Το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει να ανεβάζει στροφές, καθώς μαζί με τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι προκριματικοί αγώνες και τα πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, μέσα από τα οποία ανοίγουν οι πόρτες για τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.