Οπαδοί του Ολυμπιακού από την Ξάνθη ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για να στηρίξουν τον Ερυθρό Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό

 

Αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Βελιγράδι, για το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με τον Παναθηναϊκό, για την Ευρωλίγκα, ανάμεσά τους και κάποιοι από την Ξάνθη όπως μαρτυρά το πανό που υπήρξε στην εξέδρα.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι οπαδοί τοτυ Ολυμπιακού είναι αδελφοποιημένοι με τους επίσης “ερυθρόλευκους” οπαδούς των Σέρβων. Την παρουσία τους στο Hall Aleksandar Nikolić μαρτυρούν τα δεκάδες πανό που αναρτήθηκαν στο γήπεδο από την Αττική, τα Χανιά και υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο τελευταίο πεντάλεπτο και ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 72-66, με αποτέλεσμα να πέσει στην έκτη θέση , ενω ο Ερυθρός Αστερας ανέβηκε πέμπτος.

Το “τριφύλλι” ξεκίνησε ασχημα χανοντας 16-0 στο πενταλεπτο αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή αν και μειωσε γρήγορα στο σκορ κλείνοντας το ημίχρονο πίσω με 39-33.

Στο τέλος ο Μάρκο Σιμόνοβιτς σκόραρε συνεχόμενα καλάθια, έκανε τη διαφορά για τον Ερυθρό Αστέρα, κι έτσι οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στις εφτά σερί νίκες (72-66). Πάντως η ελληνική ομάδα έχει το πάνω χέρι αφού κρατησε το +11 του ΟΑΚΑ.

Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται μια θέση πάνω από τον Παναθηναϊκό στην κατάταξη. Πιο πάνω και από τους δύο είναι ο Ολυμπιακός που το βράδυ της Παρασκευής επικράτησε της Μπάμπεργκ με 83-77 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.