Έξι μπασκετάνθρωποι της Ξάνθης ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν μήνυμα στην ΕΟΚ: «Φέρτε στην πόλη μας τον τελικό»

 

Παράταση 24 ωρών πήρε η σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης παρουσία των φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκού και Άρη, από την οποία θα αποφασιστεί η έδρα της φετινής διοργάνωσης.

Η Ξάνθη με την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη και την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου έχει αιτηθεί και επισήμως να φιλοξενήσει τον μεγάλο αγώνα στις 19 Φεβρουαρίου. Κοντά στην πολιτική ηγεσία βρίσκονται και οι άνθρωποι του μπάσκετ της Ξάνθης.

Έξι άνθρωποι του αθλήματος από την πόλη της Ξάνθης ένωσαν τις φωνές τους και μέσω του ThrakiSportS κάλεσαν και αυτοί με την σειρά τους την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να ορίσει τον συγκεκριμένο αγώνα στο Αμοιρίδειο. Ο λόγος περνάει σε αυτούς:

 

Κώστας Ιωαννίδης (προπονητής της ανδρικής ομάδας της Ασπίδας Ξάνθης που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική Κατηγορία): «Θεωρώ ότι οποιαδήποτε εκδήλωση της ομοσπονδίας πηγαίνει στην επαρχία είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς δίνει την ευκαιρία σε κόσμο που διψάει για μπάσκετ να παρακολουθήσει αγώνες υψηλου επιπέδου. Ειδικά η Ξάνθη έχει αποδειξει έμπρακτα ότι και μπορεί και θέλει να αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις».

Νεδήμ Καρά Αχμέτ (προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας Ξάνθης που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία): «Φυσικά και θέλουμε να γίνει ο τελικός στην Ξάνθη. Θα είναι μία γιορτή για την πόλη, η οποία έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει τέτοιου είδους αναμετρήσεις και για τους φιλάθλους που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά δύο μεγάλες και ιστορικές ομάδες».

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ασπίδας Ξάνθης): «Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην θέλει να γίνει ο τελικός εδώ. Όλοι θα θέλαμε να δούμε τον Παναθηναϊκό και τον Άρη από κοντά. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο και την Περιφέρεια που δείχνουν ότι θέλουν τη διοργάνωση εδώ. Άλλωστε με το τουρνουά των Εθνικών Ομάδων η Ξάνθη απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώσει τέτοιους αγώνες. Εύχομαι να έρθει ο τελικός εδώ και να γίνει σε ένα γήπεδο γεμάτο από φίλους και των δύο ομάδων, από φίλους του μπάσκετ και να αποτελέσει μία γιορτή για το άθλημα».

Γιάννης Στεφανίδης (μπασκετμπολίστας, αρχηγός της Ασπίδας Ξάνθης): «Είναι καλό για την πόλη να γίνει ο τελικός εδώ. Έχει αποδείξει ο κόσμος ότι του αρέσει το μπάσκετ και στους αγώνες της Εθνικής το καλοκαίρι του 2015 το απέδειξε και με το παραπάνω. Εύχομαι να καταφέρει η Ξάνθη να πάρει τον τελικό και να γίνει ένας αγώνας πραγματική γιορτή».

Πάνος Παπαδόπουλος (προπονητής του Λεύκιππου Ξάνθης που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ): «Συμφωνώ ότι ο τελικός πρέπει να γίνει στην πόλη μας, διότι ο κόσμος εδώ δεν έχει συχνή επαφή με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς και είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, αρκεί να εξασφαλιστεί η σωστή διεξαγωγή του αγώνα χωρίς έκτροπα, ώστε να το χαρούνε όλοι σαν μία γιορτή του μπάσκετ».

Χρήστος Παπαδόπουλος (Προπονητής του Αρίωνα Ξάνθης που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ): «Φυσικά και θα ήθελα η Ξάνθη να διοργανώσει τον τελικό του Κυπέλλου. Μακάρι να γίνει αυτό πραγματικότητα και εμείς σαν Αρίωνας να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Θα είναι μία γιορτή για την πόλη και την περιοχή γενικότερα».