Με ενίσχυση και από την Ξάνθη η «άλωση» του Τσανάκαλε από τα κορίτσια του Ολυμπιακού

 

Μια από τις σπουδαιότερες και πιο ιστορικές νίκες πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε στο τάι μπρεικ της Τσανάκαλε μέσα στην Τουρκία και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους οκτώ του Cev Challenge Cup!

Οι «ερυθρόλευκες» έφυγαν νικήτριες μέσα από μια κατάμεστη έδρα απέναντι σε μια ομάδα που μετέχει στο πολύ δυνατό τούρκικο πρωτάθλημα και πανηγύρισαν την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στην Ευρώπη (έχουν προηγηθεί οι δυο κόντρα στηn C.S.M. Βουκουρέστι με 3-0 σετ).

Μάλιστα, μετά τη νίκη τους, πόζαραν με το συγκεκριμένο κασκόλ που αποδεικνύει ότι υπήρξε θρακιώτικη και δη ξανθιώτικη παρουσία στο γήπεδο.

Άλλωστε τα κορίτσια προτίμησαν να ταξιδέψουν στην τουρκική πόλη διασχίζοντας τα σύνορα των Κήπων στον Έβρο, χρησιμοποιώντας την λύση του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και όχι της Κωνσταντινούπολης.

Πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο Ρέντη την μεθεπόμενη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ,  ενώ σε περίπτωση ήττας με 3-2 το εισιτήριο για τους «8» θα κριθεί στο χρυσό σετ.