Διεθνής διάκριση στις ΗΠΑ του Αλεξανδρουπολίτη ιατρού Νίκου Μπαρμπετάκη

 

Η εφημερίδα «ΑΙΧΜΗnews» του Μεσολογγίου με τον τίτλο «Διεθνής διάκριση στις ΗΠΑ του Μεσολογγίτη ιατρού Ν. Μπαρμπετάκη» έσπευσε να πανηγυρίσει την επιτυχία του δικού μας, Αλεξανδρουπολίτη, διακεκριμένου επιστήμονα, βραβευμένου γιατρού Νίκου Μπαρμπετάκη, που όπως θα διαβάσετε παρακάτω απέσπασε το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ σε διεθνή διαγωνισμό για την καλύτερη παρουσίαση θωρακοσκοπικής επέμβασης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δυστυχώς τα δικά μας μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης, αλλά και τα τοπικά κανάλια, ραδιόφωνα και τοπικές εφημερίδες της Αλεξανδρούπολης δεν ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, που αφορά τη διεθνή αναγνώριση ενός Αλεξανδρουπολίτη, είτε διότι δεν το πήραν χαμπάρι, είτε διότι θεώρησαν ασήμαντη μια τέτοια είδηση.

Ο γιατρός Νικόλαος Μπαρμπετάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Ο πατέρας του Γεράσιμος Μπαμπετάκης, απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού, κατάγεται από το Μεσολόγγι και η μητέρα του Μαριγούλα, το γένος Κουρτίδη, κατάγεται από τις Φέρες. Εδώ στην Αλεξανδρούπολη έζησαν, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και συνεχίζουν να ζουν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι Αλεξανδρουπολίτες!

Και όλοι μαζί εμείς οι συμπατριώτες του Νίκου, μαζί με τους γονείς του, αισθανόμαστε περήφανοι για το γιατρό Νικόλαο Μπαρμπετάκη, για το συνολικό επιστημονικό έργο και την τεράστια προσφορά του στον τομέα της προηγμένης θωρακοσκοπικής χειρουργικής.

Όταν αναφερόμαστε όμως στο γιατρό Νίκο Μπαρμπετάκη πρέπει να πούμε ότι δεν πρόκειται μόνο για ένα σπουδαίο επιστήμονα, αλλά και για ένα αληθινό διαμάντι – άνθρωπο, ο οποίος πάνω απ’ όλα τοποθετεί τον Άνθρωπο-ασθενή. Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω μεταφέρω από καταχώρηση της εφημερίδας Gnomi kilkis.gr κατάθεση ψυχής ενός ασθενούς, του Θεόφιλου Κυριακίδη που «φιλοξενήθηκε» στο Θεαγένειο και βίωσε την ανθρώπινη συμπεριφορά όχι μόνο του ιατρικού αλλά και ολοκλήρου του προσωπικού που εργάζεται σ’ αυτό το Νοσοκομείο. Μεταξύ των άλλων, που αφορούν την άψογη συμπεριφορά όλων των εργαζομένων στο Θεαγένειο, λέει για το γιατρό Μπαρμπετάκη ο Θεόφιλος Κυριακίδης.

«Δεν υπάρχουν όμως λόγια και φράσεις που μπορείς να πεις για έναν άνθρωπο που επί επτά ημέρες την εβδομάδα από το πρωί έως αργά το βράδυ, βρίσκεται είτε στο χειρουργείο είτε ανάμεσα στους ασθενείς του. Λέω «ασθενείς ΤΟΥ» διότι όλους τους θεωρεί δικούς του ανθρώπους.

«Τον άνθρωπο-ψυχή- Σαμαρείτη-γιατρό και το ιατρικό τιμ που πλαισιώνουν την ομάδα του. Μιλάς μαζί του και στο βλέμμα του διακρίνεις έναν άνθρωπο που πρέπει να τον εμπιστεύεσαι. Έναν άνθρωπο που νομίζεις τον ήξερες από καιρό, έναν άνθρωπο που μόνο η παρουσία του είναι ικανή να σε γιατρέψει. Το όνομα του γιατρού-ανθρώπου- Σαμαρείτη είναι Μπαρμπετάκης.

Το επαναλαμβάνω: Μ π α ρ μ π ε τ ά κ η ς. Δεν θα πω τίποτε παραπάνω, γιατί ούτε η Ελληνική γλώσσα έχει τα κοσμητικά επίθετα που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύσουν την προσωπικότητα αυτού του Ανθρώπου- Γιατρού!»

 

Πηγή:  http://www.e-evros.gr/