«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Γρηγόρης Κοντοστάθης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Όπως και η θέση του στο βόλεϊ, μια θέση κλειδί με πολλές εκφάνσεις, έτσι και ο Γρηγόρης Κοντοστάθης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας άνθρωπος που έχει αρκετές πλευρές αλλά και ενδιαφέροντα. Επιθυμεί να αφήνει παντού το στίγμα του όπως τα τατουάζ που κοσμούν το σώμα του και αποτελούν πλέον ένα από τα χόμπι του.

Γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη και από μικρός ήταν από τα άτομα που τραβούσε τη προσοχή και πάντα καταπιανόταν με κάτι. Ο αθλητισμός είχε μπει για τα καλά από τότε στη ζωή του δοκιμάζοντας αρκετά αθλήματα μέχρι να βρει αυτό που τον χαρακτηρίζει. Τελικά αφού δοκιμάστηκε στο στίβο και ως….. τερματοφύλακας χόκεϊ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το βόλεϊ ήταν αυτό που ήθελε ν’ ασχοληθεί.

Εντάσσεται στις Ακαδημίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το 2008 και από τους παίδες μέχρι τους εφήβους καταφέρνει συνεχώς να παίρνει διακρίσεις με την ομάδα του παίζοντας καταλυτικό ρόλο στα παιχνίδια. Το 2011 θα επανδρώσει πλέον τη μεγάλη ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη θέση του λίμπερο και θα μείνει εκεί μέχρι και το 2015. Θα αγωνιστεί και στην Εθνική του Beach Volley με το Εθνόσημο παίζοντας σε αρκετά τουρνουά και παγκόσμια πρωταθλήματα, φτάνοντας και στην ομάδα των αντρών στην οποία είναι από τους μικρότερους σε ηλικία.

Το 2015 βάζει μια άνω τελεία, όπως αποδείχθηκε, στον κεφάλαιο Εθνικός και κάνει το μεγάλο βήμα στην μέχρι τώρα καριέρα του, να φύγει εκτός της Θράκης υπογράφοντας συμβόλαιο για ένα χρόνο με τον Ηρακλή Χαλκίδας ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην Α2 Ανδρών. Με τις καλύτερες επιδόσεις κατάφερε να είναι ένας από τους βασικούς λόγους ανόδου του Ηρακλή στην Volley League. H χρονιά στη Χαλκίδα αποτέλεσε και μεγάλο σχολείο για εκείνον παίρνοντας εμπειρίες μέσα από δύσκολους αγώνες.

Οι παλιές αγάπες όμως δε ξεχνιούνται και μόλις τελειώσει τη θητεία του στον Ηρακλή Χαλκίδας επιστρέφει πίσω, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης του οποίου είναι γέννημα-θρέμμα. Αυτή τη φορά όμως θα φορέσει τη φανέλα του βασικού, δικαίως καθώς έχει αναδειχθεί αρκετές φορές μέσα στους καλύτερους των αγωνιστικών της Volley League. Πέρα από το Βόλεϊ, φοιτά στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή και παράλληλα με όλα τα άλλα ασχολείται και με τα ξενοδοχειακά και την οικογενειακή επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι η αδυναμία του.

Σαν… δώρο και για την ονομαστική του εορτή χθες, του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Γρηγόρης Κοντοστάθης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Γρηγόρη Κοντοστάθη μέσα από τα μάτια του… Γρηγόρη Κοντοστάθη!