Κύπελλο Ελλάδος: Νίκη ψυχολογίας ενόψει ΑΕΚ σχολίασε ο Λουτσέσκου, ικανοποίηση και από Πίτσο

 

Στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά την αναμέτρηση Ξάνθη- ΟΦΗ, οι δυο προπονητές εμφανίστηκαν αμφότεροι ικανοποιημένοι από την εικόνα του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα.

Ο προπονητής της Ξάνθης Ράσβαν Λουτσέσκου στάθηκε στην νίκη και στο πλεονέκτημα που κατάφερε να πάρει η ομάδα και στο ότι κρατήθηκε  απαραβίαστη η εστία της, αλλά δεν ικανοποιήθηκε από την έκταση του σκορ καθώς όπως δήλωσε δεν πήραν οι παίκτες του ένα πιο ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Για το αγωνιστικό κομμάτι τόνισε πως η Ξάνθη έπαιξε καλά καθώς είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης ενώ στάθηκε στο γεγονός πως δεν κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του να πετύχουν περισσότερα τέρματα απέναντι σε μια ομάδα που είχε συνοχή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημασία που έχει η επικράτηση ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

«Πριν το ματς είχαμε τρεις στόχους για το ματς και πετύχαμε τους δύο από αυτούς. Αυτούς που πετύχαμε είναι να πάμε στην ρεβάνς στην Κρήτη με πλεονέκτημα και να μην δεχθούμε γκολ στο πρώτο ματς. Αυτό που δεν πετύχαμε είναι να έχουμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα και να λύσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της πρόκρισης.  Είμαστε προετοιμασμένοι για να παλέψουμε στο δεύτερο ματς, έχουμε αβαντάζ αλλά δεν έχουμε προκριθεί από σήμερα.

Είναι ένα δύσκολο ματς και όλα είναι πιθανά. Χρειάζεται η μέγιστη συγκέντρωση. Σήμερα παίξαμε καλά και είχαμε τον έλεγχο του ματς. Τρέξαμε, πιέσαμε είχαμε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν σκοράραμε παραπάνω γκολ απέναντι σε μία ομάδα που είχε συνοχή. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο αν και θα μπορούσαμε κάτι καλύτερο. Είναι μία πολύ καλή νίκη και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ το προσεχές Σάββατο. Θα πάμε στην Κρήτη για την ρεβάνς με αυτοπεποίθηση».

Από την άλλη πλευρά, ο Μηνάς Πίτσος, που ήταν ο υπηρεσιακός τεχνικός του ΟΦΗ, δήλωσε ότι η ομάδα του μπορεί να «ανατρέψει» το εις βάρος της αποτέλεσμα στον επαναληπτικό της Κρήτης.