Γ’ Εθνική: Το πάλεψε αλλά λύγισε στις καθυστερήσεις ο μαχητικός Ορφέας Ξάνθης από τον πρωτοπόρο Λαγκαδά

 

Ο Ορφέας ήταν διαβασμένος, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν μέχρι και το 90ο λεπτό, ήταν κοντά στο να πάρει την ισοπαλία, αλλά στο τέλος ο Λαγκαδάς σκόραρε και έφυγε από την πόλη της Ξάνθης νικητής.

Σε ένα κρύο μεσημέρι και με την παρουσία λίγου κόσμου στις κερκίδες, ο Ορφέας Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης υποδέχθηκε την ΑΠΕ Λαγκαδα, και αν και πάλεψε, δυστυχώς στην εκπνοή του αγώνα δέχθηκε το γκολ και ηττήθηκε, παρά το γεγονός πως λίγα λεπτά πριν δεχθεί το γκολ, είχε μια τεράστια ευκαιρία να σκοράρει πρώτος και να πάρει το προβάδισμα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, οι δυο ομάδες δεν μπήκαν πολύ καλά και άργησαν να βρουν τα πατήματά τους και η πρώτη φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο 15ο λεπτό, όταν ο Μουμίν Ογλού Τουγιάλ, βρήκε χώρο μέσα από την περιοχή, και από αριστερά επιχείρησε ένα σουτ, όμως είδε τη μπάλα να καταλήγει για λίγο άουτ.

Από εκεί και έπειτα και ενώ στην αρχή ο Λαγκαδάς έλεγχε το ματς, ο Ορφέας ανέβηκε και πίεσε πιο ψηλά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Επόμενη φάση του αγώνα, αυτή του Λαγκαδά, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Στεφανίδη να πιάνει ένα ωραίο και δυνατό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Ρούφος απέδειξε και πάλι την αξία του και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη αρχικά ο Λαγκαδάς, μπήκε δυνατά, αλλά και πάλι ο Ορφέας είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους και δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να κάνουν ουσιαστικές τελικές και να απειλήσουν την εστία του Ρούφου. Πρώτη φορά οι φιλοξενούμενο απείλησαν στο 64′ όταν μετά από ένα κόρνερ επήλθε «αναμπουμπούλα» στην άμυνα του Ορφέα, αλλά και πάλι ο Κρυστάλλης δεν κατάφερε να σκοράρει. Από εκεί και έπειτα ο Ορφέας ανέβασε ρυθμούς και πάλι και πίεσε πιο ψηλά κυνηγώντας το γκολ, με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Θόδωρου Τορομανίδη στο 81ο λεπτο, μετά από μια πολύ ωραία μπαλιά του Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα έληγε ισόπαλος και οι δυο ομάδες θα μοιράζονταν από έναν βαθμό, ο Λαγκαδάς σε μια ανύποπτη φάση μετά από μια εκτέλεση πλάγιου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από την περιοχή του Ορφέα, ο Αθανασιάδης βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει, το έκανε και νίκησε τον Ρούφο για να διαμορφώσει το τελικό σκορ του αγώνα, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Καρά Αλή, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Χαλήλ Ιμπράμ, Μπουνταγκίδης, Λαζαρίδης, Καραγκιόζης Γ., Μουμίν Ογλού.

ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ρίζος, Καραμπάς, Πολίτης, Μπάρμπας, Καραμανλής, Κοντέων, Σκαθαρούδης, Πολύζος, Στεφανίδης, Κρυστάλλης, Αχαλινόπουλος.