ΕΠΣ Ξάνθης: Με το ένα πόδι στον τελικό ο Άρης Αβάτου, νίκησε εκτός έδρας την Ασπίδα

 

Ο Άρης Αβάτου νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την Ασπίδα Ξάνθης με ανατροπή μάλιστα στο σκορ,στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, καθώς για να αποκλειστεί θα πρέπει να ηττηθεί στην έδρα του (και μάλιστα όχι μόνο με 1-0 αφού με αυτό το σκορ και πάλι θα προκρίνεται αυτός).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης καθώς ευτύχησε μόλις στο 13′ λεπτό να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κατσή που σκόραρε με άψογο πλασέ μετά από μπαλιά που δέχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου. To υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με την ομάδα της Ασπίδας να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων  καθώς δημιούργησε 2-3 ακόμα φάσεις με πρωταγωνιστή κυρίως τον Κατσή για ένα δεύτερο γκολ. Από την πλευρά του, ο Άρης Αβάτου δεν απείλησε ουσιαστικά την αντίπαλη εστία εκτός από ένα σουτ του Δεσύλλα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κισά Ομέρ.

Στο δεύτερο 45λεπτό η ομάδα του Αβάτου ανέβασε στροφές ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει στην ισοφάριση με τον Κοτόπουλο στο 55′ λεπτό με πλασέ εντός περιοχής, σε μία φάση πάντως που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της. Η ομάδα του Αβάτου πήρε κεφάλι στο σκορ ανατρέποντας το εις βάρος της αποτέλεσμα όταν ο Δεσύλλας ανατράπηκε εντός περιοχής και ο Κουτσούμπας μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών γράφοντας το 1-2. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης καθώς ο Κουτσούμπας αστόχησε σε νέο πέναλτι που κέρδισε ο Θωμαίδης για αντικανονικό μαρκάρισμα εντός περιοχής χάνοντας την ευκαιρία παράλληλα να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του. Κάτι ανάλογο δεν έπραξε και ο Κοτόπουλος όταν σε πλάσε του είδε την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κισά Ομέρ. Η ομάδα της Ασπίδας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς στην φάση του δεύτερου κερδισμένου πέναλτι για τον Άρη Αβάτου, αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Αβάτου να πανηγυρίζουν μία δύσκολη και αγχωτική νίκη με την οποία αποκτούν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου ενόψει και του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο γήπεδο των Μαγγάνων.

Η σύνθεση για την Ασπίδα Ξάνθης: Κισά Ομέρ, Σάββογλου (53′ Ευθυμιάδης, 76′ λ.τρ. Μουξιός), Τζαρτάκης, Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης, Χατζηπαρασκευάς, Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν (64′ λ.τρ. Κιαχίδης), Κατσής

Η σύνθεση για τον Άρη Αβάτου: Αμουτζάκης, Μελισσόπουλος, Δασκαλάκης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Βασιλειάδης Γ., Ξανθόπουλος (49′ Θωμαίδης), Σουκρήογλου, Κοτόπουλος (79′ λ.τρ. Ταχτσίδης), Χαριτίδης (73′ Λαζαρίδης), Δεσύλλας