18 χρόνια κάθειρξης από τα δικαστήρια Ορεστιάδας στον 35χρονο που κακοποίησε τα παιδιά της συντρόφου του και 5 χρόνια στην μητέρα τους

 

Συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη και 2 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας, στον 35χρονο που κακοποίησε βάναυσα, πριν από περίπου ένα χρόνο, τα δύο ανήλικα παιδιά της συντρόφου του, ηλικίας τριών και πέντε ετών, στην περιοχή τέρμα Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, στο σπίτι του όπου διέμεναν.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπισε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία αθωώθηκε, ενδοοικογενειακής προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, η οποία μεταβλήθηκε σε εξύβριση με παύση της ποινικής της δίωξης και για ενδοοικογενειακή μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου επικίνδυνου για την υγεία, σε βάρος ανηλίκων , για την οποία του επιβλήθηκε και η συνολική κάθειρξη των 18 ετών.

Για την 29χρονη μητέρα των δύο παιδιών , επιβλήθηκε κάθειρξη πέντε ετών με αναστέλλουσα δύναμη και 2 έτη στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, κατ΄ εξακολούθηση, σε κακουργηματική μορφή. Ο 35χρονος , αρνήθηκε τις πράξεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά στην έδρα, «ρωτήστε τη μητέρα τους ποιος το έκανε», ενώ εκείνη άλλαξε την κατάθεσή της, λέγοντας πως ο πρώην σύζυγός της, ξυλοκόπησε την ίδια και τα παιδιά και την απειλούσε, εν απουσία του κατηγορούμενου συντρόφου της , ισχυρισμοί που δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής, Παύλος Παυλίδης ο οποίος είχε εξετάσει και τα δύο αδέρφια στο νοσοκομείο, κατά τη νοσηλεία τους, πιστοποίησε μέσω των εκθέσεων του, ότι τα παιδιά έφεραν πρόσφατες και παλαιότερες εκχυμώσεις , χτυπήματα και εγκαύματα στα κορμάκια τους, ενώ μιλώντας κυρίως για τον 5χρονο είπε ότι «τα χτυπήματα που έφερε στο σώμα του , είχαν προέλθει , εκτός από όπλο και μαχαίρι με οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να φανταστεί κανείς» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να του απομείνουν μόνιμες νευρολογικές βλάβες, όπως κρίσεις επιληψίας, ενώ για τον τρίχρονο και τα εγκαύματα κυρίως στο πρόσωπό του, σημείωσε ότι προκλήθηκαν από μίγμα εύφλεκτης ύλης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαρτίου του 2016, τα δύο αδέλφια είχαν μεταφερθεί διαδοχικά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης , όπου ο 5χρονος , μεταξύ άλλων , είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είχε υποβληθεί σε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση και λίγες ημέρες αργότερα, διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και από εκεί σε κέντρο αποκατάσταση όπου νοσηλεύεται ακόμη παρουσιάζοντας σημάδια βελτίωσης, ενώ ο τρίχρονος αδερφός του φιλοξενείται σε παιδικό χωριό SOS . Η επιμέλεια των παιδιών έχει αφαιρεθεί από τη μητέρα. Σημειώνεται επίσης, ότι σύντροφος και μητέρα είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

 

Πηγή:  http://www.ert.gr/