Τιμωρήθηκε με -6 βαθμούς, έπεσε τελευταίος και είναι μια ανάσα πριν την αποβολή από το πρωτάθλημα ο Πανθρακικός

 

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την προ των πυλών αποβολή του Πανθρακικού που μετρά ήδη -6 βαθμούς αναρτήθηκε μετά τα μεσάνυχτα στην ιστοσελίδα FL News που ασχολείται με το πρωτάθλημα της Football League.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει αναδείξει μέσω των συνεχόμενων ρεπορτάζ του το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πανθρακικός από οφειλές προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων. Πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές έχουν δικαιωθεί στις προσφυγές τους, με αποτέλεσμα τα χρέη να έχουν θέσει σε κίνδυνο την παρουσία της ομάδας της Κομοτηνής στο πρωτάθλημα. Πόσο κοντα είναι η αποβολή; Μόλις τρεις πόντοι, σύμφωνα με το τελευταίο της δημοσίευμα

Οι «πράσινοι», λοιπον, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 6 βαθμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Σάββα Μουδούρογλου και Χοσέ Μαρία Κάσες. Και εάν υπάρξει αφαίρεση τριών ακόμα, τότε ο Πανθρακικός θα αποχαιρετήσει τη Football League, επισημαίνει το δημοσίευμα. Σύμφωνα, άλλωστε, με το άρθρο 24 παρ.5 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ: «Αν μία ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα), τότε αποβάλλεται με απόφαση της οικείας Ένωσης από το πρωτάθλημα…».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει FL News, στις 13 Ιανουαρίου έληγε η προθεσμία εξόφλησης του Χοσέ Μαρία Κάσες (περίπου 10.000 ευρώ) και στις 15 Ιανουαρίου αυτή του Σάββα Μουδούρογλου (5.000 ευρώ). Έτσι, πέντε εργάσιμες ημέρες μετά από κάθε παιχνίδι η λίγκα έπρεπε να αφαιρεί τρεις βαθμούς για κάθε έναν ποδοσφαιριστή. Στις 15/01 ο Πανθρακικός έπαιξε με τον Παναιγιάλειο, άρα η αφαίρεση έξι βαθμών αφορά – προφανώς – το συγκεκριμένο ματς. Ωστόσο, παιχνίδι υπήρχε και στις 18 Ιανουαρίου, οπότε έως την Τετάρτη (25/01), οπότε συμπληρώνεται 5νθήμερο, θα πρέπει η διοίκηση να πληρώσει για να πάρει παράταση ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί το χρέος πλέον των 220 χιλιάδων ευρώ που αφορά σε αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τους Σερφά, Ίγκορ, Μάρτινς και Χαβίτο. Ήδη πάντως η ιστοσελίδα Football League News θεωρεί σχεδόν βέβαιη την αποβολή του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα και δεδομένη την πτώση της στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά την αφαίρεση των έξι βαθμών, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην πίνακα που έχει αναρτήσει και στον οποίο μπορείτε να δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της Football League, με ένα κλικ ΕΔΩ.