Με παρελθόν στον Έβρο ο νέος διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού με έδρα την Ξάνθη

 

Ο πρώην διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», Γεώργιος Καμπάς, προήχθη σε αντιστράτηγο και διορίσθηκε από το ΚΥΣΕΑ σε διοικητή του Δ’ Σώματος με έδρα την πόλη της Ξάνθης.

Ο κ. Καμπάς διετέλεσε κατά το 2015 – 2016 διοικητής της Μεραρχίας με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη θητεία του εδώ στον Έβρο. Τον διαδέχθηκε ο υποστράτηγος Δημήτριος Μουζέλος.

Ο Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979. Αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξιωματικών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματία».

Ο Υποστράτηγος Καμπάς Γεώργιος έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Διοικητού Πυροβολαρχίας, Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Διοικητού Μοίρας (συνολικά 12 χρόνια).

Έχει υπηρετήσει επίσης:

Εκπαιδευτής και Επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού. Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία.

Από το 2003 έως το 2006, υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Μικτό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου.

Επιτελής στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ.

Τον Ιούνιο 2008, τοποθετήθηκε ως Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.

Τον Μάρτιο 2009, τοποθετήθηκε ως Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση.

Τον Μάρτιο 2011, προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.

Τον Μάρτιο 2013, τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.

Τον Μάρτιο 2014, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ. Ο Δ’ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις.

Το 2015-2016 προήχθη σε υποστράτηγος και έγινε Διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ».

Πηγή:  http://www.radioevros.gr/

Материалы по теме:

Την κατασκευή φράχτη στα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα προανήγγειλε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός
Φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ετοιμάζεται να υψώσει και η Βουλγαρία, υπό τον φόβο της μαζικής εισροής προσφύγων, λόγω του κλεισίματος της Βαλκανικής ...
Το δόγμα της στεγανοποίησης, τα εκατοντάδες πτώματα και οι (απ)ανθρώπινες ιστορίες στον Έβρο
Από τη δημιουργία του φράχτη, το 2012, μέχρι τα νέα μέτρα Στεφανή με τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, κάθε κυβέρνηση προσπαθεί ...
Ο πιλότος των αεροψεκασμών που μήνυσε την ΑΜ-Θ νεκρός στο ατύχημα του Σχοινιά
  Ο Δημήτρης Πρέντζας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ για την καταπολέμηση των κουνουπιών, είναι ...
Στο στόχαστρο αρχαιοκαπήλων η Θράκη – Γ. Τσούκαλης: “Είναι σαν έμποροι ναρκωτικών”
Μάχη κατά της αρχαιοκαπηλίας και τον αρχαιοκαπήλων δίνει ο Γιώργος Τσούκαλης, αντιπρόεδρος G. Sciacca (I.S.G.E.S.I.) πιστεύοντας πως είναι μια μάστιγα, μια ταφόπλακα του πολιτισμού ...
Στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης
  Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για τα θέματα Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη είχαν μεσοβδόμαδα οι τρεις βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Στάθης Γιαννακίδης ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here