Κατατέθηκε επίσημο αίτημα από Ζαγναφέρη στην ΕΟΚ για την φιλοξενία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

 

Αίτημα διεξαγωγής στην Ξάνθη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ κατατέθηκε επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης, αφού η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης σε συνεργασία και με τον Δήμο Ξάνθης, απέστειλαν σχετικό έγγραφο στην ΕΟΚ, με το οποίο και ζητούν με τον πιο επίσημο τρόπο την διοργάνωση του τελικού στην πόλη της Θράκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Yellownews» του YellowRadio αλλά και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του Αθλητικού Metropolis,  δύο ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης δηλαδή, μιλώντας για όλα τα εμπόδια που γράφονται αυτές τις μέρες ότι υπάρχουν σχετικά με την διεξαγωγή του τελικού την Ξάνθη.

Παράλληλα εξέφρασε για άλλη μια φορά και τη βούληση των αρχών και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να γίνει ο τελικός στην πόλη της Ξάνθης, και έτσι ενώ όλα έδειχναν πως τελικά η Ξάνθη απομακρυνόταν από το προσκήνιο, η πόλη της Θράκης δείχνει πλέον να φωνάζει «βροντερό παρών» και να θέτει και πάλι σοβαρή υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του τελικού, με την απόφαση να λαμβάνεται την Πέμπτη.

«Στείλαμε έγγραφο σε συνεργασία και με το Δήμο και ζητάμε τη διοργάνωση του τελικού στην Ξάνθη, αρκεί να μας πει τι απαιτήσει υπάρχουν. Ακόμη κι αν υπάρχουν προβλήματα, έχουμε ένα μήνα μπροστά μας για να το διορθώσουμε. Σε ό,τι αφορά το θέμα του ηλεκτρονικού πίνακα που αναφέρεται, μπορούμε και να νοικιάσουμε. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Για τη στάση της αστυνομίας ανέφερε: «Επικοινώνησα με τον αστυνομικό διευθυντή, δεν υπάρχει καμία άρνηση. Αν δεν παίζει την ίδια ημέρα η ποδοσφαιρική ομάδα στην Ξάνθη, προφανώς και μπορούμε. Εξέφρασε, μάλιστα, την απορία του για το πώς βγήκε η πληροφορία ότι δεν θέλει η αστυνομία».

Για τις προδιαγραφές του κλειστού Φίλιππος Αμοιρίδης ανέφερε: «Έχει προδιαγραφές για αγώνες Α1, έχει δύο εξόδους, δεν υπάρχει θέματα ασφαλείας. Είχαμε διοργανώσει το περασμένο καλοκαίρι αγώνες προετοιμασίας της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ με Τσεχία, Σλοβακία και Ρωσία και πήραμε συγχαρητήρια». H φωτογραφία δεξιά αλλά και η κεντρική εικόνα του θέματος με τον κ. Ζαγναφέρη είναι από εκείνο το τουρνουά.

Τέλος, σχετικά με όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με τις μπασκέτες του γηπέδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ανέφερε: «Το να πάρουμε δυο μπασκέτες δεν είναι πρόβλημα, ας μας δώσουν το ”οκ” και θα είμαστε πανέτοιμοι την 19η Φεβρουαρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here