ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πέρασε και από τις Φέρες το Δημοκρίτειο! Παράπονα για τη διαιτησία οι γηπεδούχοι…

 

Σε ένα νευρικό παιχνίδι, με καλές άμυνες και πολλές άστοχες επιθέσεις, το Δημοκρίτειο ήταν πιο ψύχραιμο και ουσιαστικό στα κρίσιμα σημεία και νίκησε τη Θύελλα Φερών με 53-62, παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για τη μοναδική ήττα που έχει υποστεί στο πρωτάθλημα.

Πάντως η ομάδα των Φερών έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία, καθώς σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κέρδισε 11 φάουλ και εκτέλεσε 2 βολές, δίνοντας ειρωνικά συγχαρητήρια στην ΚΕΔ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που όρισε διαιτητές από την Κομοτηνή, κάτι που αναδεικνύει και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει φέτος με τους ορισμούς στους αγώνες που γόνονται στον Έβρο και με την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στην Ένωση και τον ΣΔΚ Θράκης.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 12-10 στο πρώτο δεκάλεπτο και τους φιλοξενούμενους με τη γνωστή πιεστική τους άμυνα να περνάνε μπροστά με 27-31 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Δημοκρίτειο διατηρούσε μία διαφορά μεταξύ 6-8 πόντων. Η Θύελλα προσπαθούσε να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι, φτάνοντας στη νίκη με 53-62.  Δεκάλεπτα: 12-10, 27-31 (ημίχρονο), 38-46, 53-62 (τελικό αποτέλεσμα)