Volley League: Στου Ρέντη με τον Ολυμπιακό ο Εθνικός, εντός έδρας “τελικός” για τον ΑΟΟ απέναντι στον Φοίνικα (15:00 LIVE, ΤhrakiSportS)

 

Ο Eθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο πρώτο χρονικά σερβίς της 14ης αγωνιστικής που θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη (15:00 LIVE, ΤhrakiSportS), ενω στην Ορεστιάδα ο ΑΟΟ υποδέχεται τον Φοίνικα με στόχο να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ώστε να αναπτερώσει τις ελπίδες για την παραμονή (18:00 LIVE, ΤhrakiSportS).

Ο Εθνικός Αεξανδρούπολης θέλει να πάρει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην έδρα του Ολυμπιακού αλλά οι εβρίτες γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Η καλή πορεία του Εθνικού που έχει πιάσει ήδη του 20 βαθμούς και πατάει γερά στην 8αδα δίνει το δικαίωμα στους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη να σκέφτονται το… θαύμα. «Θα παίξουμε ελεύθερα και χωρίς άγχος. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτόν τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι σε διαφορετικό επίπεδο με διαφορετικούς στόχους αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να κάνουν και πλάνα και όνειρα», δήλωσε ο προπονητής του Εθνικού και παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάκης Μουστακίδης.

Ο Ολυμπιακός μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων στρέφει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις με άμεσους στόχους τη διεύρυνση του αήττητου στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη.

Η αναμέτρηση μεταξύ του Oλυμπιακού και του Εθνικού είναι η 34η των δύο ομάδων στη Volleyleague από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 30-3. Και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14 και δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στο Ρέντη αυτό το διάστημα. Διαιτητές της συναντησης Μουλά Λ. και Φραγκάκης.

Η Ορεστιάδα τελευταία και με μόλις 1 βαθμό προσπαθεί να παρουσιάσει ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο ενώ οι προσπάθειες για ενίσχυση την εβδομάδα που πέρασε δεν καρποφόρησαν. Ο Μπάμπης Σταματόπουλος δούλεψε πολύ κυρίως με του νέους και άπειρους αθλητές σε θέματα τακτικής. «Ολα τα παιδιά το παλεύουν. Βλέπω
διάθεση και θέληση και αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Εχουμε δύσκολο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε. Ο Φοίνικας είναι πλήρης και δυνατή ομάδα με υψηλούς στόχους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ο Φοίνικας προέρχεται από τη νίκη επί του Ηρακλή στη Σύρο και με 22 βαθμούς κυνηγάει τον Παμβοχαϊκό που είναι με 24 βαθμούς στην 4η θέση.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας που πέρυσι αγωνίζονταν στην Ορεστιάδα είπε: «Η ομάδα μας είναι έτοιμη για τη νίκη. Πάμε να κάνουμε το καθήκον μας. Είναι δύσκολο το συναίσθημα να παίζεις κόντρα στην παλιά σου ομάδα αλλά έτσι είναι η δουλειά μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Φοίνικα, τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου και τον εαυτό μου και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Μπορούμε να πιάσουμε την 4αδα. Είναι ο στόχος μας μέχρι τέλος της κανονικής περιόδου. Η Ορεστιάδα έχει πολλά προβλήματα αλλά είναι σε φάση ανασύνταξης. Αν πάρει και έναν καλό διαγώνιο θα την σώσει την παρτίδα».

Πρόκειται για την 6η αναμέτρηση πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων. Στις 5 προηγούμενες ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 4-1, ενώ η Ορεστιάδα έχει την μοναδική της νίκη στις 8/11/2014 με 3-2 σετ. Διαιτητές της συνλαντησης οι Βασιλειάδης και Αβραμίδης.