Super League: Χωρίς πίεση και για ό,τι προκύψει η Ξάνθη στο δεύτερο «ντέρμπι κορυφής» με τον Ολυμπιακό (19:30, LIVE ThrakiSportS)

Μεγάλο ματς το σημερινό (19:30, LIVE ThrakiSportS), ντέρμπι κορυφής! Ποιος θα το έλεγε ότι η Ξάνθη θα έφτανε φέτος στο σημείο να παίζει ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό και όντας πάνω από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ… Χωρίς άγχος και πίεση, αλλά και με πολλές απουσίες η Ξάνθη, λοιπόν ταξιδεύει για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και ότι ήθελε προκύψει.

Αν γυρίσουμε δυο εβδομάδες πριν, θα δούμε ότι Ξάνθη και Ολυμπιακός είχαν κοντραριστεί και πάλι σε ένα εξίσου «ντέρμπι κορυφής», με τους Πειραιώτες να φεύγουν από τα Πηγάδια με το τρίποντο, αλλά τον αγώνα να σημαδεύεται από το πολύ σκληρό τάκλιν το Λισγάρα στον Σεμπά, κάτι που του στερεί την συμμετοχή του και από τον αυριανό αγώνα, όπου ενδεχομένως η Ξάνθη να πάρει κάποια ρεβάνς.

Παρ’όλα αυτά ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αμέτρητους, για μια ποδοσφαιρική ομάδα τουλάχιστον, πονοκέφαλους, αφού μέσα στην εβδομάδα έβλεπε σημαντικά του εργαλεία ένα, ένα να θέτονται εκτός συναγωνισμού, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω τιμωριών… Κατά τα φαινόμενα, λοιπόν, και σύμφωνα με την αποστολή που επέλεξε ο Ρουμάνος κόουτς αναμένεται να δούμε ένα αρκετά νεανικό σχήμα με αρκετές αλλαγές, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα.

Πραγματικά οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο κόουτς της Ξάνθης για τον αυριανό αγώνα είναι πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολες, και κανείς φαντάζομαι δε θα ήθελε να είναι στη θέση του στον πάγκο της Ξάνθης στον αγώνα. Από τον αγώνα θα απουσιάσουν σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ οι τιμωρημένοι Λισγάρας, Φλίσκας, Ντε Λούκας, αλλά και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος Γιουνές, όπως επίσης και οι τραυματίες Παπαστεριανός, Χατζητερζόγλου και Πέτρος Ορφανίδης.

Πάμε, όμως να δούμε μια πιθανή (όσο μπορεί να προβλεφθεί) ενδεκάδα της Ξάνθης για τον αυριανό αγώνα. Τερματοφύλακας ο φύλακας άγγελος της Ξάνθης φέτος, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ο Λάζαρος Ορφανίδης, σέντερ μπακ οι Καρασαλίδης και Σβάρνας, ενώ σε ανάποδο πόδι  στα αριστερά ο Δήμος Μπαξεβανίδης. Στον άξονα οι Καμαρά και Λουσέρο και πιο μπροστά τους ελεύθερος ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Δεξιά ο Λάζιτς, που επιστρέφει στην ενδεκάδα, και αριστερά ο Τριάδης, με τον… Σολτάνι να παίρνει θέση ενδεχομένως στην κορυφή της επίθεσης.

Για την ιστορία και μόνο, όπως αναμενόταν η προϊστορία των αγώνων μεταξύ Ολυμπιακού και Ξάνθης, είναι ξεκάθαρα κόκκινη, αλλά όχι υπέρ της Ξάνθης. Οι Θρακιώτες 33 επισκέψεις που έχουν κάνει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να αποσπάσουν 8 ισοπαλίες, ενώ έχουν ηττηθεί σε 25 αγώνες. Βέβαια και τον ΠΑΣ Γιάννινα την προηγούμενη εβδομάδα η Ξάνθη είχε να τον κερδίσει από τις αρχές τις δεκαετίας το 2000, αλλά την Κυριακή τα κατάφεραν. Λέτε να γίνει και πάλι η έκπληξη και η Ξάνθη να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα; Ο χρόνος θα δείξει, άλλωστε οι παραδόσεις υπάρχουν για να «σπάνε».

Το πρώτο σφύριγμα του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για τις 19:30, και θα μεταδοθεί απευθείας μέσα από το ThrakiSportS…