Οι πονοκέφαλοι του Λουτσέσκου ενόψει Καραϊσκάκη! Με 6 σημαντικές απουσίες η Ξάνθη κόντρα στον Ολυμπιακό…

 

Μια ημέρα μετά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και τρίτη μέσα στο 2017 η Ξάνθη ξεκίνησε κατευθείαν την προετοιμασία της για τον Σαββατιάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το πρωί της Πέμπτης παίκτες και τεχνικό επιτελείο της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων και πραγματοποίησαν την πρώτη προπόνηση της μίνι προετοιμασίας για το νέο «ντέρμπι» κορυφής με τον Ολυμπιακό το Σάββατο.

Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να αποτελείται από όσους αγωνίστηκαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή, οι οποίοι και ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ την δεύτερη να αποτελείται από τους υπόλοιπους παίκτες που ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα με έμφαση στις ασκήσεις τακτικής.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δυστυχώς έχει να αντιμετώπισει ήδη ακετά προβλήματα, αφού από τον αγώνα θα απουσιάσουν σίγουρα οι τιμωρημένοι Γιουνές και Ντε Λούκας, ενώ στη προπόνηση δεν συμμετείχαν και οι τραυματίες Χατζητερζόγλου, Π. Ορφανίδης, Παπαστεριανός, καθώς και ο Λουσέρο, κάτι που τους καθιστά αμφίβολλους για τον Σαββατιάτικο αγώνα.

Αρκετά λοιπόν να προβλήματα για τον Ρουμάνο τεχνικό, που καλείται να βγάλει αρκετούς άσσους από το μανίκι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πίεση που δημιουργεί το γεγονός ότι η αναμέτρηση του Καραϊσκάκη χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι κορυφής.

Ο αγώνας αυτός βέβαια χαρακτηρίζεται «εκτός προγράμματος», κοινώς κανένας δεν θα μπορεί να πει τίποτα εάν δεν έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα για την Ξάνθη. Όμως παραδοσιακά η Ξάνθη δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, που όμως αποτελεί «κακό δαίμονα» του Λουτσέσκου αφού δεν έχει ούτε ισοπαλία απέναντι του σε όσα ματς τον έχει συναντήσει είτε για το πρωτάθλημα είτε στον τελικό του κυπέλλου, είτε μιλάμε για Καραϊσκάκη, είτε για Πηγάδια είτε για ΟΑΚΑ…