Ο Σάββας Παντελίδης στο ThrakiSportS για την πορεία του Ηρακλή, της Ξάνθης, του Πανθρακικού και… την πιθανή επιστροφή του στην Θράκη

 

Συνέντευξη στον Νίκο Καλαμάρη 

O Σάββας Παντελίδης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Θράκη, ιδίως στην Κομοτηνή. Είναι ο άνθρωπος που ανέβασε την δεύτερη φορά τον Πανθρακικό στην Super League. Την Τετάρτη επέστρεψε στην Θράκη, λίγο πιο δυτικά, στην Ξάνθη, ως αντίπαλος της μεγάλης έκπληξης του πρωταθλήματος.

Κλήθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Γηραιού, ο οποίος φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Παντελίδης πιστεύει ωστόσο ακράδαντα ότι μπορεί να σώσει την ιστορική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι οι αντίπαλοι του Ηρακλή δεν θα πρέπει να τον θεωρούν εύκολο αντίπαλο – και αυτό φάνηκε και στα Πηγάδια παρά το φαινομενικά εύκολο 3-1 της Ξάνθης.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Θράκη, ο Σάββας Παντελίδης μίλησε στο ThrakiSportS όχι μόνο για τον Ηρακλή που ανέλαβε πρόσφατα αλλά και για την φετινή αξιοσημείωτη πορεία της Ξάνθης και φυσικά για τον αγαπημένο του Πανθρακικό. Εκφράζει μάλιστα ανοιχτά την επιθυμία του κάποια στιγμή στο μέλλον να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας της Κομοτηνής.

 

Θ.S: Κύριε Παντελίδη, πρόσφατα αναλάβατε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή. Η ομάδα φιγουράρει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πόσο δύσκολο κάνει αυτό το έργο σας;

Σ.Π: Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι καλή αλλά η εικόνα μας βέβαια δεν είναι τέτοια που η ομάδα θα έπρεπε να έχει αυτή τη βαθμολογική συγκομιδή. Ιδιαίτερα στα τελευταία τρία με τέσσερα παιχνίδια θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά αυτό που μας κάνει αισιόδοξους είναι ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και θεωρούμε πως είναι στην λεπτομέρεια  για να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό και δεν πέσει το ηθικό μας, πιστεύω πως θα καταφέρουμε να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς.

Θ.S: Άρα θα καταφέρετε στο τέλος του πρωταθλήματος να αποφύγετε τον υποβιβασμό και με τις προσθήκες που κάνατε ήδη και ενδεχομένως θα κάνετε μέχρι την λήξη της μεταγραφικής περιόδου;

Σ.Π: Ναι έτσι πιστεύουμε καθώς ενισχυθήκαμε τώρα. Το κακό είναι ότι υπάρχουν αυτήν την περίοδο παιχνίδια κάθε τρεις μέρες με αποτέλεσμα να δυσκολευτούμε λίγο να βάλουμε τα καινούργια παιδιά στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Όσο λιγότερες προπονήσεις κάνεις με καινούργια παιδιά, τόσο πιο αργά μπαίνουν και αφομοιώνουν την φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή ώστε να σε βοηθήσουν. Ωστόσο υπάρχει χρόνος ακόμα. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας εμένα με κάνει αισιόδοξο ότι στο τέλος θα δικαιωθούν οι κόποι μας και θα τα καταφέρουμε.

Θ.S: Αντιμετωπίσατε την Τετάρτη την Ξάνθη, που βρίσκεται φέτος στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την έναρξη του δεύτερου γύρου της Super League. Είδαμε στη συνέντευξη Τύπου τις διαμαρτυρίες σας, αλλά θα ήθελε ένα σχόλιο συγκεκριμένα για την πορεία της ομάδας…

Σ.Π: Είναι μια ομάδα που μετά το κακό της ξεκίνημα και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές της Super League, έχει βρει μία ηρεμία και μια ισορροπία και πάνω απ’ όλα έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τα παιχνίδια.

Θ.S: Πιστεύετε ότι βρίσκεται δίκαια στην 2η θέση; Την έχετε αντιμετωπίσει ως προπονητής του Ηρακλή δύο φορές σε διάστημα δύο βδομάδων…

Σ.Π: Κοιτάξτε, η συγκομιδή των βαθμών δεν είναι θέμα δίκαιου η άδικου αλλά από την στιγμή που παίρνεις του βαθμούς, δίκαια βρίσκεται εκεί. Οπωσδήποτε σε κάποια παιχνίδια έχει πολύ μεγάλα ποσοστά ευστοχίας, δηλαδή μπορεί να κάνει 2 με 3 τελικές και να πετύχει ισάριθμα τέρματα, αλλά και αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Σαφώς και μπορεί να είναι αυτήν την στιγμή στην δεύτερη θέση και να έχει και την τύχη μαζί της, αλλά μην ξεχνάμε ότι η τύχη πάντα πάει με τους ικανούς και με αυτούς που δουλεύουν πολύ. Την τύχη πολλές φορές εμείς οι ίδιοι την διαμορφώνουμε.

Θ.S: Που οφείλεται κατά την γνώμη σας αυτή η «τύχη» που όπως είπατε και εσείς έχει διαμορφώσει η Ξάνθη για τον εαυτό της. Σε ποια πρόσωπα θα αποδίδατε την αξιοσημείωτη πορεία που διαγράφει φέτος;

Σ.Π: Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι για να υπάρχει μια τέτοια πορεία, ξεκινάει από μία σοβαρότητα και μία ηρεμία που υπάρχει στην ομάδα αρχίζοντας από τους ιθύνοντες της ομάδας και την διοίκηση. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό έργο του προπονητή της ,γιατί είναι αντιληπτό πως είναι μια ομάδα που προπονείται και στηρίζεται σε αυτό που περιμένει, που υποστηρίζει και δουλεύει ο προπονητής της και εκμεταλλεύεται πολύ καλά τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχουν κάποιοι παίκτες της. Είναι μία ομάδα που αμύνεται πάρα πολύ καλά, έχει θέληση και συνοχή μέσα στο γήπεδο και καταφέρνουν και παίρνουν τα παιχνίδια, είτε εύκολα είτε δύσκολα γιατί έχει ένα σταθερό πλάνο και το ακολουθεί συνέχεια.

Θ.S:  Θα αντέξει μέχρι τέλους εκτιμάτε;

Σ.Π: Αυτό θα το δούμε. Υπάρχει ακόμα ένας ολόκληρος γύρος και έρχεται ειδικά για την Ξάνθη πολύ δύσκολο πρόγραμμα τον επόμενο ένα μήνα. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι καλό για το πρωτάθλημά μας, ομάδες όπως η Ξάνθη να βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία και γιατί όχι, να καταφέρουν στο τέλος να βγουν και στην Ευρώπη.

Θ.S:  Τον Πανθρακικό τον παρακολουθείτε καθόλου;

Σ.Π:  Φυσικά. Βέβαια, αν εννοείτε αν έχω δει κάποιο ματς της ομάδας φέτος, όχι. Οι υποχρεώσεις μου είναι τέτοιες με τον Ηρακλή, που δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Βέβαια ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου προσπαθώ να παρακολουθώ όλες τις ομάδες, ωστόσο φέτος δεν έχει δείξει και η τηλεόραση κάποιο παιχνίδι του για να έχω εικόνα. Πάντως διαβάζω τα ρεπορτάζ, ενημερώνομαι για τους αγώνες του, παρακολουθώ όσο γίνεται την πορεία του.

Θ.S:  Μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο για αυτήν την πορεία;

Σ.Π:  Όχι, από την στιγμή που δεν έχω δει κάποιο ματς, έστω και από την τηλεόραση. Ξέρω ότι είχε δυο απανωτές ήττες στην έδρα της, που ήταν το απόρθητο κάστρο μας. Αλλά είναι πολύ νωρίς, ακόμα, άλλωστε άργησε και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει, στην αρχή του είναι ουσιαστικά. Έχω περάσει δυο χρόνια ξέρετε σε αυτήν την ομάδα, είναι λογικό να κρατάω και επαφές με κάποιους ανθρώπους και να παρακολουθώ με ενδιαφέρον, έστω και εξ αποστάσεως, την πορεία της. Και να θέλω εννοείται το καλό της.

 

Θ.S: Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να γυρίζατε στην Θράκη σαν προπονητής;

Σ.Π: Τα δύο χρόνια που πέρασα στην Θράκη νομίζω πως ήταν για εμένα τα πιο όμορφα και τα πιο δημιουργικά σαν προπονητής και ασφαλώς θα ήθελα να γυρίσω. Είναι μία περιοχή που την αγαπάω γιατί και οι άνθρωποι της είναι πολύ διαφορετικοί από άλλες περιοχές και είναι πολύ πιο ζεστοί και ναι θα το έβλεπα θετικά με διαφορετικές συνθήκες.

Θ.S: Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, και επειδή το όνομά σας συνέχεια παίζει όποτε υπάρχει προπονητικό κενό στον Πανθρακικό και η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν πολλά τον τελευταίο χρόνο, θα αναλαμβάνατε ξανά τις τύχες του Πανθρακικού αν σας το ζητούσε η διοίκηση της ομάδας; Γνωρίζετε ότι είστε πολύ αγαπητός στον κόσμο της Κομοτηνής…

Σ.Π: Αυτό είναι αμοιβαίο και από την πλευρά μου προς τον κόσμο της Κομοτηνής.