Μια απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης

 

Στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, πιο γνωστό ως CAS, το οποίο αναλαμβάνει να επιλύσει διαφορές (συνήθως) μεταξύ αθλητών και WADA, ΔΟΕ και οποιασδήποτε άλλης αθλητικής ομοσπονδίας ή συλλόγου, υπάρχει πλέον και μια Ελληνίδα και μάλιστα απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Μώρου που είναι το πιο νέο μέλος του CAS, έχοντας το ρόλο της μεσολαβήτριας. Η Ελληνίδα νομικός η οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την ΠΑΕ ΑΕΚ και από το 2013 εργάζεται για την πετρελαϊκή εταιρεία Aegean, ιδιοκτησίας Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η Μώρου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λαμβάνοντας το πτυχίο της το 2003 (εισήλθε στην σχολή το 1999).

Όπως σημειώνει και το Sportsfeed, από όπου αλιεύσαμε την είδηση, θα έχει πολύ δουλειά στο CAS καθώς οι εκκρεμείς υποθέσεις είναι πολλές και αφορούν κυρίως Ρώσους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και συλλόγους που έχουν χρέη. Ο διορισμός της, πάντως, σε κάθε περίπτωση συνιστά τιμή και για την Νομική Κομοτηνής και για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο συνολικότερα.