Κύπελλο Ελλάδος: Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την τύχη του αγώνα Ξάνθη-ΟΦΗ

 

Συζητήθηκε το μεσημέρι στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η υπόθεση της μη διεξαγωγής των αγώνων Ξάνθη-ΟΦΗ και Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη εβδομάδα λόγω μη προσέλευσης των φιλοξενούμενων ομάδων.

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΟΦΗ υποστήριξε ότι η ομάδα της Κρήτης έκανε τα αδύνατα δυνατά να φτάσει στην Θράκη, τρεις φορές επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο φτάνοντας ως την Αθήνα, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της κακοκαιρίας. Οι ισχυρισμοί κρίθηκαν ικανοποιητικοί.

Το ίδιο και του ΠΑΣ Γιάννινα, που όμως επειδή αποχώρησε από την Θεσσαλονίκη χωρίς να περιμένει το πρωί, οπότε και επετράπησαν οι πτήσεις, είχε μεγαλύτερο πρόβλημα. Ωστόσο παρουσίασε έγγραφο ακόμα και του Πλατανιά που δήλωνε ότι δεν διεκδικεί στα χαρτιά τον αγώνα.

Ετσι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε ότι πρέπει να επανοριστούν οι αγώνες και κάλεσε αυτό να γίνει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Είναι πλέον πολύ πιθανό το ματς Ξάνθης0-ΟΦΗ να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, οπότε θα γινόταν κανονικά ο επαναληπτικός.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή της, Πέμπτη 19/1/2017, συνεδρίαση με τις υπ’ αριθμόν 19/2017 και 20/2017 αποφάσεις της, αντίστοιχα, διατάσσει τον επανορισμό των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος που είχαν αρχικά οριστεί για τις 11/1/2017, αλλά δεν διεξήχθησαν, μεταξύ Πλατανιά=ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη-ΟΦΗ, εντός 15 ημερών από την έκδοση των αποφάσεων».