CEV Cup: Οι άμυνες των Γκαρά – Κωνσταντινίδη και το 13άρι του Ανδρεάδη χάρισαν την (αγχωτική) πρόκριση στον ΠΑΟΚ

 

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία, αλλά με αγχωτικό τρόπο αφού οι Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν να χάνουν με 1-2 σετ και 24-25 στο τέταρτο σετ από τους Σέρβους της Νόβι Παζάρ, που λίγο έλειψε να στείλουν το ματς στο χρυσό σετ.

Τελικά χάρη κυρίως στις εκπληκτικές άμυνες του Δημήτρη Γκαρά, στο τέλος πήραν το σετ με 28-26, ισοφάρισαν σε 2-2 και κάπου εκεί κρίθηκε η πρόκριση αφού είχαν πετύχει καθαρή νίκη μέσα στην Σερβία. Το τάι μπρέικ κρίθηκε στο 18-16 υπέρ του ΠΑΟΚ και το 3-2 χάρισε με δυο νίκες την πρόκριση στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Στο 68% ήταν η υποδοχή του Γκαρά με 47% άριστες, ενώ και ο Κωνσταντινίδης, αναπληρωματικός λίμπερο και επίσης καταγόμενος από την Ορεστιάδα, είχε 67% υποδοχή με 33% άριστες. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης σημείωσε 13 πόντους μς 11 στις 15 επιθέσεις, έναν άσσο και ένα μπλοκ. Ήταν τρίτος σκόρερ, αφού κορυφαίος ήταν ο Σακόγλου με 25 ενώ και ο Ντάντε πρόσθεσε άλλους 16.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης σχολίασε: «Δε μπήκαμε δυνατά στον αγώνα και μετά πιεστήκαμε. Είχαμε άγχος στην αρχή αλλά έχουμε παίκτες με προσωπικότητα που ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Η Νόβι έπαιξε ελεύθερα, έβγαλε όρεξη και πάθος. Εμείς είχαμε το “πρέπει” και αυτό μας φόρτωσε αρνητικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρ. Είναι μία παραδοσιακή δύναμη αλλά για την ώρα έχουμε άλλες δύσκολες υποχρεώσεις».

Στον επόμενο γύρο του Συνομοσπονδίας ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Γαλλική Τουρ που προκρίθηκε επί της Τσέχικης Μπρνο με δύο νίκες.