«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Κενάν Μπαργκάν αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Το όνομα του, αν το ακούσεις μια φορά δε το ξεχνάς όπως και τη φυσιογνωμία του. Μπορεί να θεωρείται αμφιλεγόμενος σαν παίκτης αλλά και σαν προσωπικότητα αλλά ο Κενάν Μπαργκάν έχει καταφέρει να κάνει από αρκετά μικρή ηλικία γνωστή τη μειονότητα της Ξάνθης σε όλη την Ελλάδα και να είναι ο πιο γνωστός παίκτης αυτή τη στιγμή από την μουσουλμανική μειονότητα. 

Γεννημένος στη Καβάλα στις 25 Οκτωβρίου του 1988 ξεκινάει από μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 11 ετών όταν μετακομίζει στη Ξάνθη στις Ακαδημίες του ΑΠΟΞ. Στη συνέχεια αγωνίζεται για ένα χρόνο στην ομάδα των Κιμμερίων και ακολουθεί η Κ20 της Ξάνθης στην οποία υπογράφει και επαγγελματικό συμβόλαιο. Η τελευταία του στάση στην περιοχή της Ξάνθης αλλά και γενικότερα στη Θράκη είναι η Ασπίδα Ξάνθης η οποία τότε αγωνιζόταν και στη Δ’ Εθνική. Ένα χρόνο μετά, το 2008 έρχεται και η πρώτη του επαγγελματική ευκαιρία εκτός ‘συνόρων’ από τον Οδυσσέα Αναγέννησης στις Σέρρες και υπογράφει συμβόλαιο δύο χρόνων αγωνιζόμενος πλέον στη Γ’ Εθνική.

Η πορεία του στις Σέρρες δε περνάει απαρατήρητη με το όνομα του να ακούγεται πολύ και τη φήμη του να φτάνει στη Βέροια η οποία βλέπει με πολύ καλό μάτι τον 22χρονο τότε Μπαργκάν. Η πρόταση δεν άργησε να έρθει το Καλοκαίρι το 2010 και η συμφωνία κλείνει με τον Κενάν να γίνεται μόνιμος κάτοικος της Βέροιας. Αυτό που θα ζούσε στη συνέχεια ίσως δε το φανταζόταν ποτέ όταν έπαιζε ακόμη στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο άγνωστος τότε ποδοσφαιριστής από τη μειονότητα μετατρέπεται σε talk of the town στη Βέροια μετά από κάθε αγώνα. Όλα τα άλλα είναι ιστορία. Πέντε συνολικά χρόνια ήταν παίκτης της Βασίλισσας , 2 χρόνια στη Β’ εθνική και άλλα 3 στη Σούπερ Λιγκ γνωρίζοντας την άνοδο τη σεζόν 2011-12. Αγαπήθηκε όσο λίγοι στη Βέροια κρατώντας φιλίες μέχρι και σήμερα.

Κι όταν ένας κύκλος κλείνει, ένας άλλος ανοίγει με τον Μπαργκάν να φεύγει με ψηλά το κεφάλι από τη Βέροια και να ταξιδεύει στη Μυτιλήνη συνεχίζοντας τη SuperLeaguατη πορεία του αυτή τη φορά στην ΑΕΛ Καλλονής. Ο νησιώτικος αέρας όμως δε φάνηκε να του πήγε και 6 μήνες μετά εξασφαλίζει το ελευθέρας του και η επόμενη στάση είναι στη Νέα Σμύρνη. Έχει τη τύχη να αγωνίζεται στον καλύτερο Πανιώνιο των τελευταίων χρόνων και φορά τη φανέλα του 16 συνολικά φορές. Στο τέλος της σεζόν λύνει και το συμβόλαιο του με τον Πανιώνιο και όπως η ζωή του έχει αποδείξει μέχρι τώρα όλα έγιναν για κάποιο λόγο.Ο Νίκος Αναστόπουλος τον καλεί την φετινή σεζόν να παίξει στον Άρη και του δίνει εξ αρχής τη φανέλα του βασικού, με τον Μπαργκαν να αποδεικνύει ότι την αξίζει βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα καθώς…δε σταματάει να σκοράρει.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Κενάν Μπαργκάν ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Κενάν Μπαργκάν μέσα από τα μάτια του…Κενάν Μπαργκάν!