Super League: Ανυπέρβλητη η Ξάνθη νίκησε και τον Ηρακλή και πάει ως μόνη δεύτερη σε ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό!!!

 

Εκθαμβωτική η Ξάνθη γύρισε ολοκληρωτικά το σκορ και νίκησε τον Ηρακλή μένοντας και πάλι μόνη της στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μετά και την ήττα του Πανιωνίου με 1-0 στα Ιωάννινα!!

Μπορεί ο Ηρακλής να προηγήθηκε στο σκορ όταν στο 12ο λεπτό ο Πασάς πάγωσε (ακόμα περισσότερο και από το τσουχτερό κρύο) τα Πηγάδια, αλλά η «αρμάδα» του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πτοήθηκε και με υποδειγματική ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο της κατάφερε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα και πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Γιουνές να εκτελεί εύστοχα ένα πέναλτι.

Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο με το ματς να είναι και πάλι στα ίσα οι Θρακιώτες μπήκαν με ανεβασμένη ψυχολογία και κατάφεραν 62′ να πάρουν αρχικά το κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα με το γκολ του Τριάδη, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα τριπλασίαν τα τέρματα τους να σκόρερ και πάλι (ποιον άλλο;) τον Χαμζά Γιουνές, που έπιασε στην κουφή των σκόρερ με 12 γκολ τον Ιντέγε του Ολυμπιακού.

Πρώτη φάση του αγώνα αυτή του γκολ για τον Ηρακλή, που εκμεταλευόμενος μια κακή απομάκρυνση από την άμυνα της Ξάνθης μετά από ένα κόρνερ, ο Πασάς έπιασε ένα ωραίο γυριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Ζίβκοβιτς για να γράψει το 0-1. Η Ξάνθη όμως έδωσε την απάντηση της γρήγορα και στο 25′ ο Βασιλακάκης κέρδισε ένα πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Χαμζά Γιουνές για το 1-1.

Μετά το γκολ η Ξάνθη ανέβηκε πιο πολύ και κυνήγησε την γρήγορη ανατροπή, στην οποία μάλιστα έφτασε πολύ κοντά δύο φορές, αλλά ο Τριάδης και τις δύο φορές δεν κατάφερε ούτε με το σουτ του, ούτε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Χουάντερσον, που κράτησε προσωρινά το 1-1 και έστειλε στα αποδυτήρια την ομάδα του με το ισόπαλο σκορ.

Στην επανάληψη, όμως η Ξάνθη μπήκε πιο φουριόζα, πίεσε πιο πολύ και αφού πρώτα προειδοποίησε με ένα μακρινό σουτ του Σολτάνι στο 58′ το οποίο μπλόκαρε ο Χουάντερσον, στο 62ο λεπτό μετά από μια υποδειγματική αντεπίθεση τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Τριάδης που βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο δεξί πλασέ νίκησε τον κίπερ του «γηραιού» για να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή της ομάδας του.

Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά και το παιχνίδι αφού η Ξάνθη έλεγξε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και κατάφερε να σκοράρει ακόμα μια φορά, με σκόρερ (ποιον άλλο;) τον συνήθη ύποπτο Χαμζά Γιουνές, που εκμεταλλευόμενος μία πολύ ωραία του σκόρερ του δεύτερου γκολ της Ξάνθης, Παναγιώτη Τριάδη, πλάσαρε ιδανικά για το 3-1. Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες έδειξαν να αποδέχονται το αποτέλεσμα του αγώνα και χωρίς να γίνουν μεγάλες φάσεις ο αγώνας έληξε με το 3-1 υπέρ της Ξάνθης που πλέον είναι και πάλι… μόνη δεύτερη με διαφορά τριών βαθμών από Πανιώνιο και Παναθηναϊκό.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος της ΕΠΣ Τρικάλων με βοηθούς τους Θεόδωρο Νταλούκα (ΕΠΣ Τρικάλων) και Σπύρο Βασιλόπουλο (ΕΠΣ Έβρου) ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Χρήστος Γκράνας της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (58’ Λάζιτς), Τριάδης, Βασιλακάκης (80’ Ράνος), Γιουνές (87’ Κώστας).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Ιντζόγλου (74’ Γροντής), Πασάς (72’ Ηλιάδης), Αγγελόπουλος (62’ Λεοζίνιο), Ρούσος, Λουκίνας, Κούρος.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ