Τελικό στην Β. Ελλάδα ζήτησε (και) ο Παναθηναϊκός! Καμία κρούση ακόμα για Ξάνθη σε Δήμο ή ΕΚΑΣΑΜΑΘ…

 

Με επίσημη ανακοίνωσή του το βράδυ, ο Παναθηναϊκός πρότεινε «ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας να πραγματοποιηθεί στη βόρεια Ελλάδα, διότι έχει να γίνει πολλά χρόνια εκεί και ως γνωστόν η βόρεια Ελλάδα έχει πολλούς μπασκετόφιλους».

Με την ανακοίνωση αυτή μάλλον τέθηκε τέρμα στα σενάρια που είχε κυκλοφορήσει από το βράδυ της Δευτέρας, μετά την πρόκριση του τριφυλλιού επί του αιωνίου αντιπάλου Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα οποία το κλειστό του Ηρακλείου αποτελεί πρώτο φαβορί για την φιλοξενία του τελικού.

Από την στιγμή που και οι δύο ομάδες δηλώνουν ότι θέλουν Βόρειο Ελλάδα, δύσκολα θα αποφασίσει κάτι διαφορετικό η ΕΟΚ. Το ζήτημα είναι αν έχει πιθανότητες η Ξάνθη και κυρίως τι έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ο Δήμος Ξάνθης δηλώνει επί του παρόντος άγνοια για το θέμα. «Κανένας από την ομοσπονδία ή οπουδήποτε αλλού δεν έχει αναζητήσει τον δήμαρχο ή εμένα, ως αρμόδιο αντιδήμαρχο επί των αθλητικών, για να διεξαχθεί ο τελικός στην Ξάνθη», απάντησε σε σχετική ερώτηση του ThrakiSportS ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι προφανώς ενήμερος για τα δημοσιεύματα και ότι αν υπάρξει σχετική πρόταση, ο Δήμος Ξάνθης γενικά έχει την θέση να επιθυμεί την φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων και θα εξετάσει με θετική διάθεση το πιθανό αίτημα. Ένα ζήτημα υπάρχει με την ημερομηνία του τελικού ωστόσο.

Ο τελικός πέφτει επάνω στην κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και την Τσικνοπέμπτη προγραμματίζεται μεγάλη γιορτή στο «Φίλιππος Αμοιρίδης», ωστόσο ο κ. Λομβαρδέας εκτίμησε ότι εφόσον ζητηθεί το γήπεδο της Ξάνθης, θα βρεθεί ο τρόπος για να διατεθεί και να φιλοξενηθεί ο αγώνας στην περιοχή μας.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, επανέλαβε με έμφαση ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανείς καμία έστω και διερευνητική κρούση. Πρόκειται για μια δήλωση με σημασία, καθώς αν είναι υπαρκτό το σενάριο, θα έπρεπε λογικά ήδη να έχει υπάρξει μια πρώτη συζήτηση – και αυτό κάθε άλλο παρά δύσκολο θα ήταν.

Στο ΔΣ της ΕΟΚ μετέχει πλέον εδώ και μερικές εβδομάδες ένας Ξανθιώτης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος. Το ThrakiSportS επικοινώνησε και και μαζί του, αλλά και αυτός μας παρέπεμψε στο προσεχές ΔΣ της Ομοσπονδίας που προγραμματίζεται για την Δευτέρα.

Ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε στην πρωινή συνομιλία που είχε με το ThrakiSportS ότι η ΕΟΚ θα πρέπει να λάβει μια απόφαση με γνώμονα την ουδετερότητα αλλά και την επιθυμία των δύο ομάδων, ειδικά όσων θα έχουν ακόμα τότε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Διευκρίνισε ότι για την Ξάνθη υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από το αν πληρεί αυτήν την στιγμή τις προδιαγραφές το Φίλιππος Αμοιρίδης, καθώς ίσως χρειαστούν κάποιες βελτιώσεις, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έθεσε και το ζήτημα της στάσης της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης που θα πρέπει να συναινέσει για την διεξαγωγή του τελικού.

Πάντως, ούτε ο Νίκος Νικολόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στην Ξάνθη ο τελικός. Ωστόσο αθηναϊκά μέσα δείχνουν να αποκλείουν αυτήν την περίπτωση, αν σκεφτεί κανείς ότι στην ψηφοφορία που διοργανώνουν ορισμένα, έχουν… ξεχάσει να αναφέρουν το Αμοιρίδειο ως πιθανή έδρα προς ψήφιση ενώ έχουν εντάξει κάθε πιθανό και απίθανο κλειστό της χώρας.

Από τον Άρη, δεν είναι λίγοι οι παράγοντες που έχουν εκφραστεί υπέρ της διεξαγωγής του τελικού στην Ξάνθη, κάτι που είναι λογικό να επιθυμεί σφόδρα και η ιδιοκτησία της ομάδας, δεδομένης της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με την πόλη της Ξάνθης η οικογένεια Λάσκαρη.

Δεδομένου ότι δήλωσε και ο Παναθηναϊκός ότι επιθυμεί Β. Ελλάδα, η Ξάνθης ίσως από το πρωί της Τετάρτης παίξει ακόμα πιο δυνατά. Πάντως ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης ούτε που ανέφερε την Ξάνθη σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero, ενώ ανέφερε αντιθέτως την… Κοζάνη.

Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί και τίποτα, αφού τελικά την απόφαση σε αυτές τις περιπτώσεις την παίρνει ένας, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Φυσικά, μέχρι να ληφθεί η απόφαση, θα παίξει και το σενάριο της Λάρισας ξανά αλλά και της Θεσσαλονίκης, με την ΚΑΕ Άρης να δηλώνει μάλιστα πρόθυμη να διεξαχθεί ο τελικός και στο σπίτι του αιώνιο αντιπάλου, στην Πυλαία.

Το θέμα όμως σε αυτήν την πρόταση είναι το πως θα την δουν ο ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του…