Πάνε να «κλέψουν» ξανά την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος από την Θράκη! Οι τελευταίες εξελίξεις…

 

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που βρήκε νικητή των δεύτερο, ο οποίος θα είναι αντίπαλος του Άρη στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και ξεκίνησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που θέλει την Ομοσπονδία Μπάσκετ να κάνει το ίδιο λάθος.

Ποιο; Να στέλνει τον τελικό στην Κρήτη. Το γήπεδο Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο προβάλλεται αυτήν την στιγμή ως το μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες αθλητικές ιστοσελίδες της Αθήνας. Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί να το γράψει ένας για να το αναπαράγουν όλοι. Ωστόσο η φήμη δείχνει να έχει βάσει ή έστω να έχει διαρρεύσει από κάποιους για να δημιουργήσει κλίμα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από την Τρίτη κιόλας θα συζητηθεί στην Ομοσπονδία το θέμα του τελικού και η απόφαση θα ληφθεί άμεσα διότι δεν υπάρχει χρόνος, αφού σε περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 19/2 θα γίνει η αναμέτρηση. «Το Ηράκλειο έχει τον πρώτο λόγο επειδή έχει διοργανώσει και στο παρελθόν τελικό, ενώ έχει φιλοξενήσει και πολλά άλλα μεγάλα παιχνίδια», λέει το ρεπορτάζ΄του Sport24.

Βέβαια, με αυτήν την λογική δεν πρέπει να δοθούν ποτέ ξανά και πουθενά αλλού μεγάλες διοργανώσεις. Ας τις παίρνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι! Το ίδιο ρεπορτάζ σημειώνει ότι «η περίπτωση να γίνει στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει, το ίδιο και σε γήπεδα όπως της Κοζάνης ή της Λάρισας που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα». Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Ξάνθη.

 

Από την πλευρά του και ο κορυφαίος ίσως δημοσιογράφος του μπάσκετ αυτήν την στιγμή στην χώρα, ο Βασίλης Σκουντής, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, έχρισε ως φαβορί το Ηράκλειο. «Ισχύει, επειδή η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει μαζέψει ότι κυκλοφορεί, η πρώτη σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει είναι ότι θα γίνει ο τελικός στα ”Δυο Αοράκια”», ανέφερε ο Σκουντής.

Ωστόσο ο ίδιος συμπλήρωσε, μιλώντας στο Yellow Radio: «Βέβαια στους τελευταίους τελικούς που έπαιξε ο Άρης στην Κρήτη συνέβησαν περίεργα πράγματα, το να γίνει εκεί όμως θα ήταν η εύκολη λύση, εγώ από όσο έχω μάθει είναι ότι υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα για να γίνει ο τελικός στην Ξάνθη. Μπορεί να μην έχει ομάδα στο προσκήνιο αλλά είχε οργανώσει ένα all star weekend και θεωρώ ότι οι άνθρωποι της Ξάνθης θα θέλουν να υποστηρίξουν αυτήν την υποψηφιότητα».

Εμείς θα προσθέσουμε ότι με επιτυχία στην Ξάνθη φιλοξενήθηκε πριν ενάμισι χρόνο η Εθνική Ομάδα του Αντετοκούμπο, του Σπανούλη, του Μπουρούση και του Παπανικολάου, ενώ ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος έχει υποστηρίξει ότι η Ξάνθη έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις και δικαιούται να διοργανώσει μια μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ.

Ήδη πάντως στην Θεσσαλονίκη «βράζουν» με την φημολογούμενη απόφαση να μην οριστεί ούτε αυτός ο τελικός στην Β. Ελλάδα, θεωρώντας ότι η Ομοσπονδία δίνει εξ ορισμού προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικές είναι η δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ Άρης Λευτέρη Αρβανίτη.

Το θέμα είναι αν πέρα από τον Άρη, θα «γκρινιάξει» και κανείς άλλος (πχ παράγοντας από την Θράκη), στην περίπτωση που δεν διεξαχθεί ούτε αυτός ο τελικός στην Θράκη, αν και πληρεί όλες τις προδιαγραφές…