Super League: Η ικανοποίηση Λουτσέσκου αλλά και… Πετράκη για την εμφάνιση των ομάδων τους στο Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου φάνηκε ικανοποιημένος από την ομάδα του και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ με τις δηλώσεις του τόνισε πως είναι ανακουφισμένος που η Ξάνθη κατάφερε να επανέλθει από την ήττα με τον Ολυμπιακό και συνέχισε με νίκη.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρουμάνος κόουτς ήταν ευχαριστημένος από την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδα του για άλλη μια φορά, αλλά και ανακουφισμένος για τη νίκη της ομάδας του που την επανέφερε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα.

Απέδωσε την νίκη στο γεγονός πως η ομάδα του έδειξε πάθος, ήθελε πραγματικά τη νίκη και ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν έπαιξε όσο καλά θα έπρεπε και μη έχοντας τη τύχη με το μέρος της αυτή τη φορά γνώρισε την ήττα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κόουτς της Ξάνθης: «Προερχόμενοι από την ήττα με τον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό να επιστρέφουμε με μια νίκη. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο του παιχνιδιού μας, Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ, ενώ ελέγχαμε έξυπνα και το δεύτερο ημίχρονο και προσπαθούσαμε να εκμεταλλευτούμε τους ελεύθερους χώρους που θα άφηνε ο ΠΑΣ.

Υπήρχαν και κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι που ήταν ένα πιο άμεσο παιχνίδι και εμείς θα έπρεπε να περιμένουμε για να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση. Ίσως να αξίζαμε νωρίτερα το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι, ωστόσο ήταν μια φανταστική νίκη για εμάς.

Θα πρέπει να πω ότι ο ΠΑΣ κατάφερε να κάνει και αυτός δύο-τρεις μεγάλες ευκαιρίες, οι οποίες ήταν από δικά μας κόρνερ ή πλάγια, αλλά οι παίκτες έδειξαν φανταστικό πνεύμα και ανταπεξήλθαν σε αυτές τις καταστάσεις. Αυτό το παιχνίδι έδειξε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση όσον αφορά την οργάνωση και το πνεύμα μας και κάθε παίκτης που αγωνίζεται έχει διάθεση να παλέψει και να τα δώσει όλα για την ομάδα. Είναι καλό ότι κάθε παίκτης μας έχει ως πρώτο μέλημα το καλό της ομάδας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη:

«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος δεν δέχεται εύκολα ευκαιρίες και ότι είναι καλά οργανωμένη αμυντικά. Η δουλειά μας από την αρχή ήταν πολύ δύσκολη.

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, νομίζω ότι η ομάδα μας έπαιξε κατά διαστήματα καλά. Δημιουργήσαμε αρκετές προυποθέσεις για να κάνουμε κάποιο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Επειδή η Ξάνθη είναι πολύ επικίνδυνη στις φάσεις που δημιουργεί και καταφέρνει και πετυχαίνει γκολ, αυτό το πληρώσαμε, ιδίως στο δεύτερο γκολ που είχε και δόση τύχης.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, όμως έτσι είναι η μπάλα. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε την τύχη με την πλευρά μας, σήμερα όχι. Το μυαλό μας από σήμερα είναι στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο γιατί είναι και μικρό το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί».