Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς για το μυστικό της εξαιρετικής πορείας της Ξάνθης, την συνέχεια στο πρωτάθλημα και το «όνειρο» της Premier League

 

Συνέντευξη στο επίσημο site της Super League, με την οποία απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων παραχώρησε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Μέσα σ’όλα απάντησε σε ερώτησεις σχετικά με τον μέλλον του λέγοντας πως προς το παρών σκέφτεται μόνο την ομάδα του, για τις πολύ καλές υποδομές που διαθέτει η Ξάνθη, όπως επίσης και για το μυστικό που οδηγεί την Ξάνθη σε αυτή τη μαγική πορεία που κάνει στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται κάποια ενδεχόμενη μεταγραφή απάντησε: «Έχω συμβόλαιο με την Ξάνθη, είμαι χαρούμενος εδώ, σκέφτομαι μόνο τα παιχνίδια της ομάδας μου και όχι πιθανή μεταγραφή».

Παράλληλα σχετικά με τις υποδομές της Ξάνθης είπε: «Έχοντας περάσει από την Παρτιζάν με πολύ καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς, μπορώ να πω με άνεση πως η Ξάνθη έχει ότι χρειάζεται σε υποδομές και γήπεδα για να δουλέψει ένας επαγγελματίας. Είναι τοπ στην Ελλάδα».

Επίσης απάντησε και σχετικά με τα «όνειρά» του: «Όλοι έχουμε στόχο μια διεθνή κλήση, είχα την τιμή να βρίσκομαι 2 φορές στην κλήση της Εθνικής Ομάδας. Σαν όνειρο έχω την συμμετοχή μου στην Premier League μιας και το θεωρώ το καλύτερο πρωτάθλημα. Όσον αφορά την κλήση μου στην Εθνική θα συνεχίζω αυτό που κάνω όσο καλύτερα μπορώ ελπίζοντας σε μια κλήση».

Σχετικά με τους στόχους της ομάδας, αλλά και τους δικούς του είπε: «Ο μόνος μας στόχος είναι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε στο τέλος τι θα συμβεί με Κύπελλο αλλά και Πρωτάθλημα». Επιπλέον μίλησε και για το ζωή του στην Ελλάδα: «Είναι πολύ ωραία η ζωή, μοιάζει με την Σερβία. Η Ξάνθη μου θυμίζει την πόλη μου στη Σερβία και είμαι χαρούμενος γι ‘ αυτό».

Ειδικά για το  πως περνά τον ελεύθερό του χρόνο στη πόλη της Ξάνθης, απάντησε: «Κατά κύριο λόγο περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο με τον Λάζιτς, αλλά και τους νέους παίκτες της ομάδας, Κώστα, Σταθάκη , Σβάρνα και Δεμένικο, πηγαίνουμε για μπιλιάρδο, ταινίες ή φαγητό. Προσπαθώ να υποστηρίζω τους νέους παίκτες, ξέρω πόσο δύσκολο είναι για αυτούς να βρίσκονται σε επαγγελματική ομάδα. Τις πρώτες μέρες, μιας και ήρθα νωρίτερα για προσαρμογή και αυτοί με βοήθησαν να γνωρίσω την πόλη και ήταν πάντα εκεί για μένα».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας ο Σέρβος κίπερ απάντησε: «Πιστεύω ότι είμαστε ένα καλό σύνολο και πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό, γιατί έτσι κάποιοι παίκτες θα φανούν όπως ο Χαμζά. Είμαστε ομάδα όταν κερδίζουμε και όταν χάνουμε. Έτσι κερδίζουν όλοι μέσα απ’ το σύνολο».

Για το γεγονός της καλύτερης αποδοτικότητας της ομάδας του εκτός έδρας είπε: «Νομίζω πως είχαμε αρκετά παιχνίδια εκτός έδρας, από τα οποία θα κερδίσουμε πόντους και στην έδρα μας στον επόμενο γύρο. Κάθε παιχνίδι προετοιμάζεται με την ίδια πίστη και συγκέντρωση».

Τέλος έστειλε και ένα μήνυμα στους φιλάθλους της Ξάνθης: «Μηνύματα για υποστήριξη και όλο και περισσότερος κόσμος να μας στηρίζει εντός έδρας, να ξέρουν ότι δίνουμε το 100% και στο τέλος της χρονιάς θέλουμε να είναι ικανοποιημένοι».