Ο Βασιλακάκης για τον εκπληκτικό πρώτο γύρο της Ξάνθης, την αναθεώρηση των στόχων της και την ανανέωση του συμβολαίου του

 

H αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν την Ξάνθη με το τέλος του πρώτου γύρου της Super League να είναι πλασαρισμένη στη δεύτερη θέση. Κι όμως το καλοδουλεμένο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου με ομαδική δουλειά και καλό ποδόσφαιρο έχει καταφέρει να κερδίσει το χειροκρότημα όλων.

Τόσο γι’ αυτό που παρουσιάζει πάνω στο χορτάρι, όσο και για αυτό που αντανακλά ο βαθμολογικός πίνακας. Το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η έκτη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια για τους Θρακιώτες που βαδίζουν με σταθερά βήματα ως τώρα, έχοντας αποδείξει ότι μπορούν να κοιτάνε κάθε αντίπαλο στα μάτια και να τον βάζουν κάτω με την αξία τους.

Μιλώντας στο sdna ο μέσος της Ξάνθης, Θοδωρής Βασιλακάκης, τονίζει πως το πολυτιμότερο «όπλο» που διαθέτουν είναι η ομαδικότητα που αυτός και οι συμπαίκτες του βγάζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί μπορεί ο Γιουνές με τα δέκα τέρματα που έχει σημειώσει, και η σφιχτή αμυντική λειτουργία να έχουν χαρίσει βαθμούς στην Ξάνθη, αλλά η ομοιογένεια που παρουσιάζουν οι Ακρίτες αποδεικνύεται το πιο πολύτιμο συστατικό.

«Ήταν μία καλή εμφάνιση, με καλό πνεύμα, όπως είπε και ο προπονητής μας. Στην ουσία πήραμε έξι πόντους. Ο ΠΑΣ είναι μία ομάδα που εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει, είναι ένα σύνολο που δύσκολα το νικάς. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, καθώς δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε σωστή τελική προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία μεγάλη νίκη και συνεχίζουμε.

Το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουμε σαν ομάδα. Ο ένας παίζει για τον άλλο, κάθε ένας προσπαθεί για τον συμπαίκτη του. Δεν μπορούμε να έχουμε την ποιότητα που έχουν οι μεγάλες ομάδας για να στηριζόμαστε στα ατομικά στοιχεία ορισμένων ποδοσφαιριστών. Ό,τι πετυχαίνουμε είναι μέσα από τη δουλειά που κάνουμε εδώ.

Σίγουρα ο Γιουνές είναι κάτι το ξεχωριστό καθώς έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα, αλλά για να σκοράρει υπάρχουν και αυτοί που τον τροφοδοτούνε. Επίσης η συμπαγής άμυνα είναι και αυτή αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς καθώς πρεσάρουμε σε όλο το γήπεδο όταν αμυνόμαστε. Η ομαδικότητα είναι το κλειδί μας τη φετινή σεζόν», αναφέρει ο Βασιλακάκης.

Η Ξάνθη μετά το διπλό επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο μετράει έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς, με μοναδική ήττα αυτή από τον Ολυμπιακό. Μία πορεία εντελώς διαφορετική σε σχέση με το ξεκίνημα που την είχε κρατήσει χαμηλά στη βαθμολογία. Σύμφωνα με τον Βασιλακάκη, δεν ήταν τόσο το δύσκολο πρόγραμμα, όσο η ομοιογένεια που έπρεπε να αποκτήσει το ρόστερ για να μπει η Ξάνθη στον σωστό δρόμο.

«Πιστεύω ότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είχαμε βρει ακόμα τον εαυτό μας. Είχαμε κάποιους νέους παίκτες στο ρόστερ και δεν είχαμε ακόμα το μοντάρισμα που θα θέλαμε. Δεν νομίζω όμως πως είχε να κάνει με το πρόγραμμα που είχαμε.

Στο φετινό πρωτάθλημα με εξαίρεση ίσως τον Ολυμπιακό, που κι αυτός μπορεί να χάσει βαθμούς όπως φαίνεται, ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Συνεπώς θεωρώ πως οι καινούργιοι παίκτες που είχαν έρθει στην ομάδα και το μοντάρισμα ήταν εκείνο που έπαιξε ρόλο στα αποτελέσματα στο ξεκίνημα», υπογραμμίζει ο 28χρονος μέσος.

Πλέον, η φόρμα της Ξάνθης, την κάνει να κοιτάζει μόνο μπροστά. Ο στόχος των πλέι οφ, με την ομάδα στη δεύτερη θέση, είναι πια στο μυαλό όλων, ενώ παράλληλα η συμμετοχή στο Κύπελλο αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Έχει ακόμα 15 αγωνιστικές και υπάρχουν διάφορες καλές ομάδες, όπως ο Πανιώνιος για παράδειγμα ή ο Αστέρας Τρίπολης που περιμένω να αρχίσει να ανεβαίνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρήσουμε το πνεύμα του νικητή για να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό. Θα το κυνηγήσουμε, παιχνίδι με παιχνίδι. Διαθέτουμε μία καλή ομάδα και μακάρι να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας που πάντα παίζει ρόλο.

Στόχος μας είναι και το κύπελλο, που είναι και ο αγαπημένος θεσμός του προπονητή μας. Το γεγονός ότι κυνηγάμε δύο στόχους είναι κάτι που μας κάνει πολύ καλό ψυχολογικά. Αλλά θα είναι πραγματικά φανταστικό για την Ξάνθη να καταφέρει να βγει φέτος στα πλέι οφ», τονίζει ο Βασιλακάκης.

Το συμβόλαιο του 28χρονου μέσου με τους Ακρίτες λήγει στο τέλος της σεζόν. Οι δεσμοί του με τον σύλλογο είναι ισχυροί, καθώς βρίσκεται εκεί τα τελευταία 7,5 χρόνια. Ο ίδιος ακόμα δεν έχει πάρει κάποια απόφαση σχετικά με το μέλλον του. Άλλωστε για τον Βασιλακάκη αυτό που προέχει είναι να πετύχει με την Ξάνθη τη φετινή σεζόν, με τις σωστές βάσεις να έχουν ήδη μπει.

«Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Η Ξάνθη είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου και δεν ξεφεύγω από αυτό. Θα μείνω εδώ μέχρι το καλοκαίρι, εκτός κι αν έρθει κάποια πρόταση που η ομάδα κρίνει πως είναι συμφέρουσα. Αλλά όπως είπα δεν έχω πάρει ακόμα την απόφασή μου. Το καλοκαίρι για μένα είναι αρκετά μακριά και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πανηγυρίσω φέτος μια μεγάλη επιτυχία με την Ξάνθη».