Β’ Εθνική: Στο ίδιο εκτός έδρας έργο θεατές για την Ασπίδα Ξάνθης που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από το Ανατόλια

 

Για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι η Ασπίδα Ξάνθης ήταν μαχητική, πάλεψε, άγγιξε το ροζ φύλλο αγώνα, όμως της έλειπε πάλι αυτό το “κάτι” για να φύγει νικήτρια από το Ανατόλια, από το οποίο ηττήθηκε με 79-76.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 14-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ασπίδα βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση, διατηρούσε τη διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 31-39.

Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν πολύ κακό για την Ασπίδα. Το Ανατόλια με επιμέρους σκορ 26-14 κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με 57-53, καθώς βρήκε πολλές λύσεις πάνω στην άμυνα της ομάδας της Ξάνθης.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με την Ασπίδα να βρίσκεται κοντά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και τη διαφορά να είναι συνεχώς μεταξύ 1-3 πόντων. Όμως κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά, επέτρεψαν στο Ανατόλια να προηγηθεί με 71-66 και 75-71. Εκεί και ενώ απέμεναν 18 δευτερόλεπτα ο Στεφανίδης πέτυχε τρίποντο, όμως οι διαιτητές διέταξαν επανάληψη στην επαναφορά. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε στις βολές, με το Ανατόλια να μη χάνει τη διαφορά και να φτάνει στη νίκη με 79-76.

Δεκάλεπτα: 14-14, 31-39 (ημίχρονο), 57-53, 79-76 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Παπαδόπουλος Θ., Μελανίδης

Περισσότερα σε λίγο…