Super League: Την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα κυνηγά η Ξάνθη με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Επαρχιακό ντέρμπι, αλλά και ντέρμπι Ευρώπης το σημερινό ανάμεσα στον ΑΟΞ και την Ξάνθη (15:00, LIVE ThrakiSportS).

Ο Ολυμπιακός έκανε τη γκέλα, η Ξάνθη παραμένει δεύτερη και υποδέχεται το μεσημέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα για ένα ματς με…《Ευρωπαϊκό》κάδρο. Μια εβδομάδα, λοιπόν, μετά την πρώτη ήττα της Ξάνθης στο 2017, αλλά και μετά από ένα σερί 11 αήττητων αγώνων, από τον Ολυμπιακό και με το μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ να έχει αναβληθεί, η Ξάνθη καλείται να ξεπεράσει ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια που θα συναντήσει στην προσπάθεια που κάνει για την εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα που τα τελευταία χρόνια σταθεροππιείται όλο και περισσότερο στα υψηλά στρώματα τηα βαθμολογίας με αποκορύφωμα τη περσινή του έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Επιστρέφουν στην αποστολή του αγώνα και τίθενται στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου και πάλι οι Πάμπλο Ντε Λούκας και Τζόρτζιε Λάζιτς, που αμφότεροι απουσίαζαν από τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό λόγω κάποιων τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν. Γεμίζει κάπως έτσι και πάλι ο χώρος του κέντρου και δίνονται περισσότερες επιλογές που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη, στον Ραζβάν Λουτσέσκου που μένει κα δούμε αν θα επιλέξει να ξεκινήσει τους δύο παίκτες από την αρχή ή θα τους προφυλάξει κρατώνταα τους αρχικά στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά, δημιουργούνται αρκετές και σημαντικες απουσίες στην άμυνα, αφού ούτως ή άλλως εκτός πλάνων είναι ο Χρήστος Λισγάρας που εκτίει την δεύτερη αγωνιστική τιμωρίας του, ενώ εκτός έχει τεθεί και ο Γουάλας με τον Παπαστεριανό που κρίθηκαν ανέτοιμοι για τπν αγώνα και προτιμήθηκε να προφυλαχθούν. Την ποινή εκτίει επίσης και ο Κάσα Καμαρά που έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες.

Με αυτά και μ’αυτά ο Ρουμάνος κόουτς αναμένεται να ξεκινήσει με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Οκάν Χατζητερζόγλου στο δεξί άκρο της άμυνας, και τον Μπαξεβανίδη στο αριστερό σε ανάποδο πόδι, και τους Φλίσκα και Καρασαλίδη στον κέντρο της. Στον άξονα θα ξεκινήσει λογικά ο Ντε Λούκας με τον Λουσέρο, με τον Βασιλακάκη ελεύθερο μπροστά τους, ενώ στα δεξιά λογικά θα αγωνιστεί ο Καρίμ Σολτάνι και αριστερά ο Τριάδης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Χαμζά Γιουνές.

Απουσίες, όμως δεν έχει μόνο η Ξάνθη, αλλά και ο ΠΑΣ, και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικές και σε νευραλγικούς χώρους, οι οποίες βέβαια σαφώς λιγότερες από αυτές της Ξάνθης. Ο Γιάννης Πετράκης, λοιπόν, δε μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Άντι Λίλα και Θοδωρή Μπέριου, δυο παικτών που εμπιστεύεται πολύ και βασίζεται πάνω τους σε αρκετά ματς λόγω της σταθερότητας και της ασφάλειας που του προσφέρουν στα μετόπισθεν.

Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει αύριο ο κόουτς των Ιωαννίνων, για να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα περιλαμβάνρο τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με αμυντικό τρίο τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Σκόνδρα. Δεξί μπακ-χαφ θα είναι λογικά ο Μπουκουβάλας, και αριστερό ο Κούτρης. Στον άξονα οι Κοζορώνης και Καρανίκας, με τον Ακόστα ελεύθερο μπροστά τους. Επιθετικό δίδυμο οι Γιάκος και Μαμπούλου.

Όσον αφορά την προϊστορία, αυτή έχει τα χρώματα του μπλε και του άσπρου, αφού είτε εντος είτε εκτός έδρας. Κάτι το οποίο φαίνεται από τις μόλις δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, μία εντός έδρας και μία στα Γιάννενα, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που και στην πόλη της Ξάνθης και στην έδρα του μετρά από 4 νίκες, με άλλα 10 ματς μεταξύ των δύο ομάδων να έχουν λήξει ισόπαλα.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ