Β’ Εθνική: Πήρε ρεβάνς μέσα στην Ξάνθη από την Ασπίδα το Δημοκρίτειο Κομοτηνής

 

Το Δημοκρίτειο Κομοτηνής μπορεί να είχε ηττηθεί στην έδρα του από την Ασπίδα Ξάνθης στο «Ελ Θράκικο» του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής Χάντμπολ, ωστόσο πήρε την ρεβάνς στο ματς του δεύτερου γύρου, με το οποίο άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος για το 2017. Νίκησε με 25-27 και μάλιστα πήρε και προβάδισμα στην ισοβαθμία, αφού είχε ηττηθεί με ένα τέρμα στην Κομοτηνή.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό στην εξέλιξή του. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 0-3 στο πεντάλεπτο, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και πέρασαν αυτοί μπροστά στο σκορ με 6-5 στο δεκάλεπτο και 8-6 στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, σκορ που έμεινε αμετάβλητο μέχρι το 20λεπτο. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 9-9 και τελικά πήγαν στην ανάπαυλα με το Δημοκρίτειο μπροστά με δύο γκολ, 11-13.

Στο δεύτερο μέρος, το Δημοκρίτειο ξεκίνησε και πάλι δυναμικά, πήρε ένα προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι τέλους, αν και κινδύνευσε. Συγκεκριμένα, το σκορ ήταν 12-15 στο 35λεπτο, 14-18 στο 40λεπτο και έφτασε αμέσως μετά και στα πέντε γκολ η διαφορά. Η Ασπίδα μείωσε στα δυο γκολ στα μισά του β’ ημιχρόνου, αλλά στο 48′ το Δημοκρίτειο πήρε καιο πάλι προβάδισμα τεσσάρων γκολ. Μετά η κατάσταση πήγαινε ένα γκολ ο ένας, ένα ο άλλος.

Στο 50λεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 19-22, στο 55′ με 21-24 και στο 58′ με 23-27. Στο τελευταίο δίλεπτο η Ασπίδα κατάφερε να πετύχει δυο τέρματα, αλλά με αυτά απλά μείωσε το σκορ, αλλά δεν έφτασε ούτε στην ισοφάριση ούτε έστω στο να υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία στην διαφορά τερμάτων στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Περισσότερα σε λόγο…